Auta skončila ve vodě

Autonehoda ve Zlíně – Malenovicích, foto: HZS Zlínského kraje
ZLÍNSKÝ KRAJ – Hasiči ze Zlínského kraje v neděli vyjížděli ke dvěma autonehodám, při kterých se auta ocitla buď v řece nebo v rybníku. Jedna z nehod si vyžádala zranění řidiče.

Řidička ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku nezvládla jízdu a sjela z cesty. Bohužel tak nešikovně, že auto skončilo na střeše v potoce.

Na místo nehody ihned vyjela profesionální jednotka ze Vsetína. Když hasiči přijeli na místo, zjistili, že v autě byla jen řidička. Ta byla mokrá a prochladlá. Hasiči ji tak posadili do tepla vyhřátého zásahového vozidla a následně na místo povolali Zdravotnickou záchrannou službu Zlínského kraje, která ženu odvezla do nemocnice na vyšetření.

I když z rozbitého auta neunikaly provozní kapaliny, hasiči se rozhodli nainstalovat norné stěny. Velitel zásahu potom na místo povolal vyprošťovací automobil ze Zlína. Ten havarované auto sice z řeky vytáhl, ale při manipulaci došlo k úniku provozních kapalin, které hasiči museli zasypat sorbetem.

K podobnému případu vyjížděli v neděli odpoledne také hasiči ze stanic Zlín a Otrokovice. Ve Zlíně – Malenovicích totiž řidič sjel mimo cestu, přerazil strom a zadní částí vozu zastavil až v místním rybníku.

Řidič utrpěl zranění, se kterým jej zdravotnická záchranná služba převezla do krajské nemocnice.

Hasiči u havarovaného vozu provedli protipožární opatření a odpojili autobaterii. Do vody kolem auta potom umístili sorpční hady, kteří měli případně zachytávat provozní kapaliny.

Na místo opět přijel vyprošťovací vůz ze Zlína a s pomocí hasičů dostal rozbité auto na cestu.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x