Auto i chata v plamenech. Hasiči zasahovali v pátek večer u dvou požárů

Požár v Želechovicích nad Dřevnicí. Foto: HZS ZK
ZLÍNSKÝ KRAJ - Čtyři jednotky hasičů zasahovaly v pátek večer u požáru hospodářské budovy na ranči v Želechovicích nad Dřevnicí. A nebyl to zdaleka jediný požár, ke kterému vyjížděli hasiči v našem kraji. U požáru osobního automobilu ve Valašském Meziříčí v místní části Juřinka zasahovali v pátek i profesionálové z Valašského Meziříčí.

Hlášení o požáru v Želechovicích přijali hasiči v pátek v 18.00 hodin. V době jejich příjezdu byl objekt celý v plamenech. Požár hasili v dýchacích přístrojích třemi útočnými proudy C a z objektu vynesli jednu tlakovou láhev na propan-butan.

„Ještě před naším příjezdem byly z objektu vyvedeny tři osoby a tři koně. K zranění osob ani zvířat nedošlo. Po lokalizaci požáru jsme začali rozebírat konstrukce a hledali jsme skrytá ohniska hoření,“ uvedl mluvčí hasičů Roman Žemlička.

Požár způsobil škodu v předběžné výši 400 000 korun. Byly uchráněny hodnoty v předběžné výši 20 000 korun.

V pátek od 18.42 hodin zasahovali hasiči také u požáru osobního automobilu ve Valašském Meziříčí v místní části Juřinka. 

V době jejich příjezdu byl automobil zcela v plamenech. Požárem byla poškozena i nedaleko stojící dodávka. Vyšetřovatel hasičů si vyžádal příjezd psovoda se psem na vyhledávání akcelerantů hoření.

Požár způsobil na obou vozidlech škodu v předběžné výši 150 tisíc korun. Byly uchráněny hodnoty v předběžné výši 250 tisíc korun.

K zranění osob nedošlo. Příčina požáru zůstává v šetření.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x