Avex team cup 2022: nástup mládí

Foto: Michal Výmola
ZLÍN - Jak ten čas letí... Ve Zlíně se hrál možná nejstarší týmový turnaj tenistů. A jak letí zmíněný čas, tak se mění i vítězové. Tentokrát dali organizátoři mezi téměř sedmi desítkami nadšených hráčů a hráček příležitost mladým... a ti se odvděčili po svém, renomovanou akci zlínský Avex team cup 2022 bez ohledu na zásluhy svých rodičů prostě vyhráli!

Týmová soutěž má svá specifika, vždy přitáhne do Zlína na Vršavu velmi kvalitní startovní pole. A když už tedy nadějné mládí dostalo příležitost, tak se jí parádně a pořádně chopilo.

„Celkovými vítězi jsou Junioři TK Zlín ve složení Agáta Hujíková, Jiří Ostravský mladší, Michal Výmola mladší, Michal Juřena mladší, ty vhodně doplnil kapitán Jiří Ostravský starší. Ve finále si mladí dokázali poradit s družstvem SPO – MONZA,“ informoval ředitel turnaje Michal Výmola starší s tím, že „ani jeden z vítězů kromě kapitána nebyl v době založení akce na světě, ba ani v představách rodičů,“ smál se spokojený šéf.

Avex k sobě rád „přibalil“ i 6. ročník dámského turnaje čtyřher. Sladkou smetánku pro vítězky slízla šikovná dvojice Molová – Vlachová.

Jestliže ve Zlíně v dobrém slova smyslu řádilo mládí, u sousedů v Holešově to byl koncert pro nestárnoucí. Burčákový turnaj tam po nervy drásajícím finále vyhrál pár Ivo Janečka – Michal Pospíšil. Prvně jmenovaný nezmar se chlubil nejen perfektním výkonem, ale i svým věkem… pokud „nekecá“, pak je mu krásných chlapských 69.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x