Až se Press cup zeptá… 28. ročník nablízku!

Foto: zlin.cz
ZLÍN - Konec vánočního a novoročního zahálení. Už za necelý měsíc se první únorovou sobotu přihlásí tradiční a v našem kraji nejstarší halový turnaj fotbalistů. Péčí Syndikátů novinářů Zlínského kraje bude i letos "vymazlený" a slibuje napínavé boje. Bude se hrát už po osmadvacáté!

„Já jsem dostal od Ježíška hned troje kopačky, fotbal teď hraju nejvíce ve své sportovní historii. Pravda, do haly se musím obout jinak, ale v kondici budu určitě a už skládám sestavu našeho novinářského týmu,“ hlásí připravenost na 3. února v hale Datart Robert Heč, reportér TV Prima, který patří k velmi tradičním účastníkům lítých fotbalových bitev mezi brankami. Jeho tým Syndikátů novinářů zatím v dlouhé historii od roku 1996 bral prvenství dvakrát, proč se nepokusit o hattrick.

Také tentokrát, už potřetí, se díky přízni vedení Zlínského kraje bude hrát Press cup o Pohár hejtmana Zlínského kraje. Pozoruhodné je, že hejtman Radim Holiš byl už dvakrát účastníkem klání přímo na hřišti. A to si organizátoři cení.

„Ráda bych viděla podobnou akci po celé republice, kde se první muž kraje postaví přímo do soubojů mezi tyčemi. Klobouk dolů a na účast pana Holiše nikoliv jen při předávání cen se moc těšíme, stejně jako na jím vedené mužstvo Zlínského kraje,“ říká v plných přípravách manažerka turnaje Miroslava Krumpolcová.

Prvenství obhajuje tým Starostů. Jeho kapitánem je tradičně Josef Hutěčka z Březnice. „Loňské prvenství jsme si opravdu užili, turnaj už máme za pár let najisto v diářích a obhajovat samozřejmě dorazíme,“ říká brankářská opora celku složeného ze skutečně výborných fotbalistů z vedení radnic nejen ve Zlínském kraji.

Také tentokrát se chystají ceny pro nejlepší týmy, stejně tak ale i pro nejhvězdnější individuality. A také letos vzpomenou organizátoři na zesnulého člena syndikátu Rudolfa Maňase a pro jeho kamarády narozené o fous dříve připraví tradiční soutěž ve střelbě pokutových kopů, kterou oblíbený rozhlasák Ruda před pár lety vyhrál.

28. fotbalový Press cup vypukne v sobotu 3. února v 8.00. Výsledky budou známy kolem 15.30.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x