Bacha na oči, mohou vám vypadnout z důlků. Jedinečná podívaná. Výstaviště v Kroměříži bude patřit hasičům

Foto: Výstaviště Kroměříž
KROMĚŘÍŽ - Premiérové Dny hasičů Zlínského kraje slibují opravdu úžasnou podívanou. Kroměřížské Výstaviště pořádá letos 56 akcí. Jednu zajímavější než druhou. Co se týče podívané a adrenalinových zážitků pro malé i velké, pak půjde dozajista o jednu z nejzajímavějších. Program je bohatý, košatý, chtělo by se říci nabitý, a pozoruhodné vjemy si odnese každý, kdo v pátek a v sobotu dorazí.

„Za dva dny se v prostorách Výstaviště v Kroměříži vystřídá kolem 400 profesionálních a dobrovolných hasičů,“ odhaluje první zásadní věc mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Lucie Javoříková.

„Tohle je bezpochyby akce, která přitáhne celé rodiny, my se na každého moc těšíme, akci spolupořádáme s Výstavištěm Kroměříž a když se dívám do programu, pak nezbývá, než se těšit. Je nesmírně pestrý, plný ukázek hasičské odvahy a umu, ale i dokonalého využití nejmodernější techniky, bude to velice zajímavé,“ má jasno hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

„Nás těší i to, že kromě ukázek zásahů na zemi i shora, vyprošťování z automobilů a mnoha dalších dovedností nás přijedou podpořit a předvést své málokdy vídané technické dovednosti kolegové ze Záchranného hasičského sboru ČR z Hlučína. Jejich technika je opravdu na světové úrovni a v kraji ji lidé ještě vlastně neviděli. Přivezou třeba vyprošťovací tank a myslím, že návštěvníky opravdu ohromí,“ těší se na setkání s početnými návštěvníky ředitel Krajského hasičského záchranného sboru Vít Rušar. Ten pak v sobotu odmění vyznamenáními zasloužilé členy hasičských sborů.

Výstaviště ale bude patřit i dobrovolným hasičům, kteří působí v celém Zlínském kraji. Ti se zase blýsknou úžasnou dobovou technikou, mimo jiné historickými stříkačkami, ale i přemnoha dalšími cennostmi.

„Samozřejmě jsme nezapomněli na bohatý kulturní doprovodný program, chceme potěšit každého, kdo k nám v pátek a v sobotu dorazí. V pátek máme otevřeno do 18 hodin, v sobotu až do 22,“ zve také ředitel Výstaviště Kroměříž Pavel Konečný.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x