Bahnité laguny vody na Zlínsku. Rychlý přívalový déšť potrápil nejednoho řidiče

Přívalové deště na Zlínsku. Foto: HZS ZK
ZLÍNSKO - Záběry poukazují na spoušť, kterou způsobil rychlý přívalový déšť v Otrokovicích na Zlínsku a blízkém okolí. Od úterních 14 hodin vyjeli profesionální a dobrovolní hasiči k bezmála 40 událostem v souvislosti s počasím. Především se jednalo o čerpání vody ze sklepů a dále o čištění ucpaných kanalizačních vpustí.

Ve dvou případech byl dokonce vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Odpoledne před půl třetí bylo vysláno šest jednotek hasičů do ulice Kvítkovická v Napajedlích, kde do areálu zdejší firmy tekla voda z okolního pole, sesunula se část svahu a u budov skladů se vytvořila obrovská laguna vody a hrozilo, že vteče do budov.

O dvě hodiny později vyjelo pět jednotek do Otrokovic – Kvítkovic v ulici U Farmy, kde se taktéž rychle vytvořila bahnitá laguna vody a neodtékala, neboť byly ucpané mříže z odvodnění.

Vzhledem k situaci, která v Otrokovicích byla deštěm způsobena, byla starostkou města svolána povodňová komise. Ta se ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Zlínského kraje podílí na odstraňování následků deště, monitoruje celkový stav v postižených oblastech a zajišťuje zázemí pro zasahující.

Na Vsetínsku čerpali hasiči vodu ze dvou objektů, na Uherskohradišťsku v jednom případě a na Kroměřížsku hasiči nevyjeli ani jednou.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x