Baník do Zlína. Přijďte zabojovat i do hlediště

Baník jede do Zlína. Foto: zlin.cz
ZLÍN - Jak to trefně řekl střelec šťastného vítězného gólu v Pardubicích Antonín Fantiš? "Byli jsme mrtví a už zase žijeme." Tentokrát hodně výstižné od muže, který stál v pravou chvíli na pravém místě a po fatálním zaváhání pardubického brankáře Nity tedy oživil svůj tým. Ovšem pozor, situace se "zdravím" zlínského ligového pacienta je nadále velmi vážná...

Ale je samozřejmě daleko lepší, než kdyby v Pardubicích brali ševci jenom bod.

„Teď chceme k bojovnosti přidat i fotbalovost,“ hlásí trenér Vrba a o tom, že je jeho tým politý živou vodou, netřeba pochybovat.

Baník už má splněno, družina trenéra Hapala je zachráněna bez bolestí, ovšem to, že by Ostravané i se spoustou fandů jeli do Zlína na výlet v roli beránků je utopie.

Domácí tak volají po přízni fandů. Každý hlas dobrý, hraje se večer, kdo může, ať přijde, jde o klíčový zápas, má jasno celá kabina.

Na fotbal se jde maximálně za deset korun. Na permanentkáře čeká zdarma pivo nebo nealko nápoj.

Celá zápletka je dokonalá. Brno a Pardubice mají zatím o bod více. Zbrojovka jede do Teplic, Pardubice hostí Jablonec. Pouhý bod může být pro Zlín za určitých okolností cestou do pekel, pardon do druhé ligy. To by ovšem oba zmínění soupeři v boji o udržení museli vyhrát.

Výhra nad Baníkem, s nímž Zlín na začátku jarní části soutěže ve Vrbově premiéře doma remízoval 1:1, by byla mimořádně cenná. V žádném případě ale ještě ne slastně barážová.

Hraje se dnes od 19:00.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x