Bartošák v nastaveném čase zachránil fotbalistům Zlína alespoň bod

Střídající Lukáš Bartošák slaví gól na 2:2. Foto: FC Zlín
ZLÍN - Byli velmi blízko další porážce, ale ve Slezsku vyfárali alespoň bod. Fotbalisté Zlína remizovali ve 2. kole ligové nadstavbové skupiny o záchranu na půdě předposlední Karviné 2:2, přestože po úvodním poločase prohrávali o dvě branky.

Domácímu týmu zajistili náskok Sebastián Boháč a Lucky Ezeh, po přestávce ale snížil střídající Lukáš Bartošák, stejný hráč ve třetí minutě nastavení vyrovnal.

Luki (Bartošák – pozn. red.) to zvládl fantasticky. Dal dva góly, zachránil nás. Jsem za něj moc rád. V Karviné hrál, vrátil se a díky němu si odsud odvážíme bod, který je pro nás vzhledem k průběhu utkání nádherný. Musím říct, že na hráče i všechny je tlak tak velký, že jsme rádi, že jsme uhráli alespoň ten bod,“ prohlásil zlínský trenér Bronislav Červenka.

Jeho tým však dál zůstává v těžké situaci, na posledním místě, které jako jediné znamená přímý sestup.

Teď nás čekají České Budějovice a my se na ně připravíme tak, abychom zápas zvládli a dovedli ho do vítězného konce. Už nám nic jiného nezbývá. Všichni vědí, o co jde, snažíme se dělat maximum, ale někdy to nevychází. V Karviné se k nám přiklonilo štěstí a já věřím, že příště budeme víc přemýšlet srdcem a ne jenom hlavou, pak to bude dobré,“ věří Červenka.

V Karviné sehráli ševci velmi těžký zápas. „Soupeř byl velmi disciplinovaný, agresivní, soubojový, běhavý. V prvním poločase jsme mu dovolit vstřelit dva góly po našich taktických chybách. Při autových vhazování jsme byli pokaždé špatně postavení. Jednou jsme se nenavázali na hráče, podruhé jsme udělali stejnou věc, když jsme situaci neřešili jednoduše a Karviná dala na 2:0. V tu chvíli jsme věděli, že druhý poločas bude velmi náročný. Byl to podobný zápas jako u nás. Karviná dobře bránila, my jsme byli uspěchaní, nervózní a dlouho se nedokázali pořádně prosadit. V kombinaci jsme měli být klidnější, přesnější. Naštěstí jsme to urvali dvěma brankami,“ oddechl si Červenka.

MFK Karviná – FC Zlín 2:2 (2:0)

Branky: 15. Boháč, 45.+1 Ezeh – 54. a 90.+3 Bartošák. Rozhodčí: Szikszay – Volf, Machač – Všetečka (video). ŽK: Vukadinovič, Pidro (oba Zlín). Diváci: 3525.

Karviná: Ciupa – Bergqvist, Svozil, Fleišman – Mikuš, Boháč, Moses, Ražnatovič – Budínský (79. Ayaosi) – Ezeh (61. Memič), Regáli (79. Doležal). Trenér: Vlk.

Zlín: Dostál – Cedidla, Černín, Didiba, Holík (74. Pidro) – Bužek, Janetzký (86. Žák) – Vukadinovič (46. Bartošák), Tkáč (74. González), Fantiš – Ikugar (65. Slončík). Trenér: Červenka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x