Barum Czech Rally budou provázet tropy i déšť

Foto: Rallyservice.cz
ZLÍN – Podle předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu se zdá, že Barumka v letošním ročníku zažije jak letní tropy, tak přeháňky a déšť.

Podle aktuální předpovědi počasí se zdá, že 51. ročník Barum Czech Rally Zlín, se bude potýkat s výkyvy počasí. Motoristickou soutěž, která je pevnou součástí FIA mistrovství Evropy v rally a podnik Mistrovství České republiky v rally 2022, začne za tropických letních podmínek bez deště. V sobotu a v neděli ale meteorologové očekávají přeháňky a déšť.

Diváci, kteří dorazí v pátek 26. srpna na nesmírně atraktivní Super rychlostní zkoušku do Zlína, se mohou těšit na krásné počasí. Jezdci se totiž budou prohánět bývalým svitovským areálem ve třicetistupňových teplotách. Divákům potom bude hrát do karet jasná obloha bez mráčků.

Sobotní rychlostní zkoušky už ale jezdce potrápí. Podle ČHMI totiž přijdou černá mračna, která přinesou přeháňky, ale také bouřky. Ráno navíc bude na závodníky čekat mlha v zalesněných oblastech. Jak udávají hydrometeorologové, noční teploty by se měly pohybovat mezi 14 a 18 °C a přes den se bude rafička pohybovat mezi 25 a 29 °C.

Neděle 28. srpna by měla být, co se deště týče, ještě horší. Závodníci se opět budou potýkat s přeháňkami, deštěm a silnějšími bouřkami. Vyjasnit by se mělo až později večer a v noci. Noční teploty se budou pohybovat mezi 14 a 18 °C a přes den na teploměru narazíme na teploty mezi 21 a 25 °C.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x