Barumka je nablízku. Regnerovi se těší, práce jako… jako na Barumce!

Miloslav (uprostřed) a Jan (druhý zprava) Regnerovi na tiskové konferenci. Foto: Barum Czech Rally Zlín
ZLÍN - Už to trvá pěkných pár let. Když chybí do startu věhlasné zlínské Barum Czech Rally Zlín zhruba měsíc, svolají organizátoři tiskovou konferenci. A oněch pěkných pár let sedí vedle sebe Jan a Miloslav Regnerovi. První jmenovaný, Regner mladší, je už potřetí ředitelem soutěže, otec Miloslav předsedou organizačního výboru. A aby nebylo zapomenuto, jejich maminka a manželka Marta jako vždy šéfkou sekretariátu. Nejen o rodinné souhře vypráví Jan Regner.

Pane řediteli, když se takhle v horkém létě blíží Barumka, přidává vám to na klidu, nebo snad neklidu?

Zajímavá otázka, odpovím takto. Barumka je prostě naše. Zdaleka nejen rodinná věc, ale je do jisté míry atypická tím, že se v ní už 50 let angažuje otec, já vlastně od klukovských let a máma také spoustu let. Máme velikou výhodu, že vycházíme z přebohatých zkušeností a máme obrovské množství výborných spolupracovníků. Takže asi převládá spíše mírně napjatý klid.

Jste teď v plném pracovním švihu, to je jasné, ale to už jistě nějaký čas trvá…

Barumka je záležitost celoroční, mohu-li to specifikovat, práce všeho druhu kulminují zhruba dva měsíce před startem. Pak už je to o dennodenním nasazení. Horko nehorko, na to se nehledí.

A kdypak z „Family Regner´s“ to napětí opadne?

Mohlo by se zdát, že během vlastní soutěže vše běží podle plánu, ale tak to není. Nahlas si vydechneme, ale samozřejmě zdaleka nejenom my, v neděli navečer, kdy je hotovo.

Červenec a srpen jsou logicky „nejdovolenkovějšími“ měsíci. Jak je to u vás?

Máme to trochu jinak, ale vůbec si nestěžuji. Občas se mi povede dostat se na víkend na ryby s klukama. Taky dobré, tam čerpám síly.

Honzo, jaká bude letošní Barumka?

Dáváme do příprav kromě pracovního nasazení i srdíčko, to je fakt. Ale nikdo na světě nemůže říct, že připraví dokonalou rally. Co ale říct můžu, je to, že se jako vždy budeme snažit připravit lidem dokonalé zážitky, pokud možno co nejlepší zázemí jezdcům a posádkám vůbec, i s jejich doprovodem. I tak tradiční soutěž doznává vždy určitých změn a překvapení nelze vyloučit. Ale od toho jsme tady.

Táta Miloslav je na nejrůznějších pozicích u Barumky rovného půlstoletí, co vy na to?

Těžko se mi to hodnotí, kdyby mi to někdo řekl v jiném oboru, stěží bych uvěřil. Třetím rokem je ve funkci předsedy organizačního výboru, předtím léta ředitelem, tajemníkem a tak dále. Já myslím, že je to obdivuhodné.

Já si to myslím také.

Tak to jsem rád, já jsem si myslel, že si to myslíte (smích).

A pak si ještě myslím, že si stejný obdiv zaslouží i vaše maminka Marta, moc ji pozdravujte.

S radostí vyřídím.

--> --> --> --> -->