Barumka už za měsíc. Kvalitní účast, bohatý doprovodný program. A jak ji vnímají osobnosti?

Foto: zlin.cz
ZLÍN - 13 rychlostních testů, 200 ostrých kilometrů na trati během tří dnů a podle slibu organizátorů letos velmi kvalitní startovní pole. Přesně měsíc před startem 52. ročníku Barum Czech Rally Zlín, což nastane v pátek 18. srpna, svolalo vedení soutěže tiskovou konferenci. Její protagonisté se krásně hodili pro anketní otázku zlin.cz. Ta zní...

Čím je pro vás Barum Rally?

Jan Regner, ředitel BCRZ: Barum Rally je pro mne můj táta i máma. Oba mají Barumku dlouhá léta v srdcích a vlastně mě se sestrou vychovávali tak nějak „barumkově“. Prostě ta soutěž patřila k mému dětství a k dnešku stejně tak.

Miloslav Regner, předseda organizačního výboru BCRZ: Pro mne je to jedním slovem srdcovka. A více slovy krásný pocit z nadšení spousty lidí, kteří Barumku připravují.

Radim Holiš, hejtman Zlínského kraje: Barumka je krásná emoce, rychlá jízda přitahuje každého chlapa, je to velký kus historie našeho kraje, je to taky skvělá současnost a vždycky bezvadný zážitek.

Adam Březík, soutěžní jezdec: Byla snem, teď je skutečností, vrcholem domácí sezóny a momentálně tím nejbližším podnikem.

Roman Ordelt, tiskový mluvčí soutěže: Je to fenomén, od mého dětství největší akce ve Zlíně. Jako malý kluk jsem se na ni nesmírně těšil a ono to přetrvává.

Tomáš Železník, novinář: Barumka? To je léto. Práce a zároveň zábava.

Tomáš Plachý, publicista a aktivní účastník Rally: Barumka je to, co mne přivedlo k rally sportu. Ona může za to, že o ní rád píšu a že jsem ji na sedadle spolujezdce mnohokrát absolvoval. Stejně jako další soutěže, už jich je přes 320.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x