Barumka v pátek 18. srpna uzavře Gahurovu ulici. Jak se dopravní omezení dotkne MHD?

Foto: rallyservice.cz
ZLÍN – Dlouho očekávaný motoristický svátek Barum Czech Rally Zlín, který se uskuteční v termínu od 18. do 20. srpna, přinese do krajského města také dopravní omezení. Ta budou mít vliv nejen na řidiče osobních vozidel, ale také na cestující v autobusech a trolejbusech městské hromadné dopravy.

Podstatným zásahem do fungování systému MHD ve Zlíně se stává pořádání městské rychlostní zkoušky motoristické soutěže Barum Czech Rally. Rychlostní zkouška je doprovázena několikahodinovou úplnou uzavírkou Gahurovy ulice, což je hlavní přístupová komunikace na největší zlínské sídliště Jižní Svahy. Letos se tak stane v pátek 18. srpna.

Během městské rychlostní zkoušky Barum Czech Rally bude v pátek 18. srpna v době od 16:30 do soboty 19. srpna 01:30 hodin uzavřena pro veškerý provoz včetně MHD Gahurova ulice, a to od zastávky U Zámku po křižovatku s ulicí K Pasekám,“ uvedl tiskový mluvčí DSZO Vojtěch Cekota.

Běžným motoristům i MHD bude sloužit objízdná trasa po třídě Tomáše Bati do Prštného, kolem hypermarketu Albert, podél Dřevnice ulicí Nábřeží a na křižovatku Gahurova – K Pasekám. „Obsluhovány nebudou zastávky MHD U Zámku a Čepkov,“ upřesnil Cekota.

Městské hromadné dopravy se uzavírka Gahurovy ulice dotkne následovně:
  • Po dobu uzavírky Gahurovy ulice bude trolejbusová linka 6 nahrazena ve stejné časové poloze spoji s označením 6z ve směru jízdy z Otrokovic do Zlína. Na zastávce Náměstí Práce se označení změní na 8X a tyto spoje pojedou po trase linky 8 kolem Baťovy nemocnice. Na zastávce Náměstí Míru se označení těchto spojů opět změní – na linku č. 2. Trolejbusy budou takto pokračovat v časové poloze pravidelných spojů linky č. 6 až do Otrokovic.
  • Úsek Jižní Svahy-Kocanda – Školní – Náměstí Míru bude obsluhován po objízdné trase přes Prštné kyvadlovou dopravou s označením 7X.
  • Úsek Jižní Svahy-Středová – Školní – Náměstí Míru bude obsluhován po objízdné trase přes Prštné kyvadlovou dopravou s označením 14X.
  • Místo linky 9 bude vedena výluková linka 9X, která pojede po trase linky 9 kolem nemocnice, ale nebude zajíždět na Jižní Svahy. Trolejbusy linky 9X se budou otáčet na konečné stanici Antonínova.
  • Autobusové linky 31 (Jaroslavice – Mladcová) a 33 (Bartošova čtvrť – Paseky) budou vedeny objízdnou trasou přes Prštné s označením 31X a 33X a budou nabírat několikaminutová zpoždění.
  • Autobusová linka 38 bude vedena již od 16 hodin s označením 38X po vlastní náhradní trase mimo tovární areál (s výlukovou trasou Lešetín I – Náměstí Míru – Náměstí Práce – točna Antonínova, zpět od zastávky Poliklinika po pravidelné trase).
  • Již v čase od 7 do 14 hodin budou autobusy linky č. 51 ve Zlíně-Malenovicích v souvislosti s pořádáním rally a předpokládaným zaplněním komunikací parkujícími vozidly vynechávat část své trasy se zastávkami Jarolímkovo nám., 1. máje, Kamenec I, Kamenec II, Pionýrů, Zabrání, Sokolovská. Poslední spoj na tuto část trasy vyjede v 7:05 ze zastávky Malenovice-točna, potom až ve 14:20.

V době tohoto dopravního opatření budou revizoři DSZO uznávat pro přestup na náhradní dopravu i nepřestupní jízdenky pro jednotlivou jízdu a budou zohledňovat odpovídající prodloužení jízdní doby, aby cestující v důsledku objížďky a náhradní dopravy nebyli poškozeni a nemuseli si kupovat dražší jízdenky,“ sdělil Vojtěch Cekota.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x