Barumka za dveřmi, její duch je znát i na výstavišti v Kroměříži

Filip Mareš má na Barumce značné ambice. Foto: zlin.cz
ZLÍN, KROMĚŘÍŽ - Ve Zlíně i blízkém okolí už už finišují poslední přípravy na páteční start naší nejpopulárnější rallye soutěže. Zajímavá je premiérová symbióza mezi Zlínem a Kroměříží. Vedení Výstaviště Kroměříž pozvalo k jednomu stolu dva muže, kteří jsou s rallyesportem pořádně natěsno propojeni. A obou se 52. Barumka hodně týká, byť každého jinak...

Zlínský podnikatel Ladislav Samohýl odhaluje už od minulého pátku – to v rámci výstavy Floria léto 2023 – na výstavišti bohatou kolekci svých ceněných veteránů. Ale to není zdaleka vše.

„V pátek startuje nejen vlastní ostrá Barum rallye, ale také tradiční Grand Prix Bugatti. My pak sem do Kroměříže přemístíme spoustu francouzských krásek, jak bugatkám říkáme, a rádi je v sobotu předvedeme společně s nádhernými škodováckými veterány veřejnosti. Navíc přivezeme další exponáty z absolutního pravěku motorismu z 19. století. Myslím, že to bude opravdu jedinečná podívaná i pro milovníky motoristického dávnověku,“ láká Samohýl.

Úspěšný jezdec Filip Mareš přivezl naopak exponát hodně současný, svoji závodní Fabii. Ochotně pózoval i se spolujezdcem Radovanem Buchou, podepisoval se, fotil s fanoušky. A dal tak najevo, jak blizoučko už je Barumka.

„Letos se zaměřujeme na závody seriálu mistrovství Evropy. Barumka je samozřejmě jedním z vrcholů seriálu, a tak se ve Zlíně a v okolí moc těším na domácí fandy. Jsou znát i jinde po Evropě, máme je opravdu rádi a jejich přízně si hodláme užít i ve Zlíně. Konkurence bude tentokrát skvělá, o to větší výzva nás čeká,“ těší se úspěšný jezdec, který dva dny po skončení Barumky oslaví 32. narozeniny.

52. Barum Czech Rally Zlín slibuje jako vždy napínavou podívanou, tentokrát ve velmi kvalitním jezdeckém obsazení. 200 ostrých kilometrů na 13 rychlostních testech. V pátek je na programu kvalifikační zkouška, neboli oblíbený shakedown v Malenovicích, večer pak tradičně hojně navštěvovaná městská zkouška, sobota a neděle nabídnou vždy šest erzet, vítěz bude znám v neděli odpoledne.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x