Barumka byla letos podle policie jedna z poklidnějších

Letošní opatření k Barum Czech Rally Zlín skončilo. Tento rok bez mimořádných událostí. Foto: Policie ČR
ZLÍN - Od středy 24. srpna byli policisté Krajského ředitelství policie Zlínského kraje aktivně zapojeni do bezpečnostního opatření v souvislosti s dalším ročníkem motoristické soutěže Barum Czech Rally Zlín. Více než tři stovky policistů dohlížely nejen nad bezpečností, ale i veřejným pořádkem a v neposlední řadě dohlížely na dodržování dopravních předpisů.

Policejní hlídky odhalily několik desítek dopravních přestupků, z nichž se podstatná část týkala překročení nejvyšší povolené rychlosti a parkování na místech, které k tomu nebyly určené.


Po celou dobu Barum rally měli strážci zákona možnost využít i vrtulník Letecké služby Policie ČR, který byl velmi užitečný zejména při koordinaci dopravy, odhalování závažných dopravních přestupků, ale například i při monitorování odstavných parkovišť.


Speciální telefonní linka 974 666 555, kterou v souvislosti s Barum rally zřídilo Krajské ředitelství policie Zlínského kraje, pomohla volajícím v desítkách případů. Od jejího zprovoznění na tuto linku zavolalo více než 100 lidí.


I díky policistům, kterých se na několikadenním bezpečnostním opatření vystřídalo přes tři sta, lze letošní ročník Barum rally zhodnotit jako jeden z těch poklidnějších.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x