Baťova nemocnice může vzdělávat lékaře v urgentní medicíně. Akreditaci má jako první v kraji

Foto: KNTB
ZLÍN - Krajská nemocnice T. Bati má na svém kontě další úspěch. Podařilo se jí získat akreditaci pro vzdělávání lékařů v urgentní medicíně a stala se akreditovaným pracovištěm pro vlastní specializovaný výcvik v rámci předatestační přípravy pro lékaře v tomto oboru. Akreditaci má jako jediná nemocnice ve Zlínském kraji.

Získání akreditace je podmíněno splněním materiálních, technických i personálních podmínek, vytvořením vzdělávacích plánů pro lékaře a podobně. Je nutné také zajistit spolupráci s dalšími organizacemi, například zdravotnickou záchrannou službou.

Spolu se Zdravotnickou záchrannou službou Zlínského kraje jsme schopni lékařům poskytnout kompletní absolvování praxe v rámci specializovaného výcviku, který trvá 30 měsíců,“ popsal primář Oddělení urgentního příjmu Baťovy nemocnice Michal Pisár.

Urgentní medicína se skládá ze dvou částí – přednemocniční péče, což jsou například sanitky nebo letecká záchranná služba, a nemocniční péče na urgentním příjmu, která souvisí s převzetím pacienta od záchranné služby, diagnostikou a léčbou stavů spojených s ohrožením života, zdraví, náhlou změnou zdravotního stavu nebo zhoršením průběhu chronického onemocnění.

Baťova nemocnice je poskytovatelem akutní lůžkové péče se statutem centra vysoce specializované traumatologické péče, proto má jako jediná v kraji urgentní příjem prvního typu. To laicky řečeno znamená, že má větší rozsah poskytovaných služeb i vyšší třídu vybavení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x