Baťově nemocnici akutně chybí radiologičtí asistenti

Foto: KNTB
ZLÍN – Baťova nemocnice bojuje s akutním nedostatkem radiologických asistentů. Hned několik jich totiž v posledních měsících odešlo na mateřskou dovolenou nebo dlouhodobou nemocenskou. Nejhorší situace je aktuálně na Oddělení zobrazovacích metod.

Přestože je podle vedení nemocnice nabídka pracovat v Krajské nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně pro radiologické asistenty lepší než kdykoliv předtím, je téměř nemožné je sehnat.

Ve Zlínském kraji bohužel není žádná škola, která by nabízela studium tohoto dnes už vysokoškolského oboru. Absolventi pak často zůstávají ve městech, kde studují. Což je z těch nejbližších Olomouc a Brno,“ řekl primář Oddělení zobrazovacích metod KNTB Jiří Palíšek.

Práce u nás na oddělení je zajímavá, máme v nemocnici celou škálu nejmodernějších přístrojů, které se pravidelně obnovují. A zajímavé je určitě i finanční ohodnocení,“ myslí si Palíšek.

Radiologický asistent je laicky řečeno operátor přístrojů zobrazovacích metod a provádí i samotné vyšetření.

On vlastně uvede pacienta k přístroji a stará se o něho, je jakousi spojnicí mezi přístrojem a pacientem. Provede vyšetření, získá obrazovou dokumentaci a ta pak putuje k lékaři, který ji vyhodnotí,“ popsal primář Jiří Palíšek.

Radiologické asistenty hledá kromě Oddělení zobrazovacích metod také Onkologické oddělení a Oddělení nukleární medicíny.

Kromě klasických benefitů nabízí zlínská nemocnice také náborový příspěvek až 100 tisíc korun,“ uzavřela tisková mluvčí krajské nemocnice Dana Lipovská.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x