Baťův institut láká na komentované prohlídky Zlína

foto: 14|15 Baťův institut
ZLÍN – Od poloviny dubna se do sezónní nabídky Baťova institutu vrací komentované prohlídky baťovské architektury. První z nich se uskuteční už 13. dubna.

„Komentovaná prohlídka autobusem Poznávejme baťovskou architekturu města Zlína patří k velmi oblíbeným akcím, kdy se účastníci při projížďce Zlínem seznámí s baťovskou architekturou, významnými osobnostmi, budovami, zajímavostmi a historií. Projížďka trvá přibližně dvě hodiny, během níž i fyzicky méně zdatní účastníci mohou poznat rozsáhlý okruh převážně meziválečné architektury,“ uvedla Petra Kubíková, ředitelka 14|15 Baťova institutu.

Prohlídka začíná u Baťova institutu. První zastávkou je zahrada u vily Dominika Čipery na Burešově. Ta není běžně přístupná a otevírá se exkluzivně účastníkům prohlídky. Trasa potom pokračuje obytnou čtvrtí Zálešná, Podvesná a další zastávkou jsou Věžové a Morýsovy domy. Odsud autobus míří ke Kolektivnímu domu a Vile Jana Antonína Bati. Právě zde čeká účastníky prohlídky další komentovaná zastávka. Na závěr autobus projede Náměstí Práce, okolo Památníku Tomáše Bati a Obchodního domu a vysadí cestující zase u Baťova institutu.

Jak uvádí mluvčí, vstupenky je možné zakoupit buď online, nebo na recepci 14|15 Baťova institutu. Důležité je ale myslet na to, že počet míst v autobusu je omezený.

Jak už bylo zmíněno, první komentovaná prohlídka se uskuteční 13. dubna. Následovat potom budou další – 16. května a 15. června. Všechny prohlídky, nebo lépe řečeno projížďky, začínají v 17:00 hodin.

Ideálním doplňkem prohlídky je potom návštěva Krajské galerie výtvarného umění ve Zlíně. Stálá expozice představuje vývoj baťovské architektury, autentické modely, dobové fotografie, plány a vizualizace budov.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x