Baťův institut ve čtvrtek pohltí hra světel a stínů. Na videomappingu představí své práce studenti UTB

Foto: 14/15 Baťův institut
ZLÍN – Jedinečnou podívanou nabídne ve čtvrtek od 20 hodin platforma 14/15 Baťova institutu, kde se uskuteční videomapping. Svá audiovizuální díla na něm představí studenti Fakulty aplikované informatiky Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.

Návštěvníci se mohou těšit na výběr nejlepších prací předešlých ročníků projektu ZLÍN UPROSTŘED SVĚTA. Díky spolupráci 14|/15 Baťova institutu a Fakulty aplikované informatiky UTB ve Zlíně má veřejnost možnost pravidelně poznávat na fasádě 15. budovy různá témata a získávat nevšední zážitky z audiovizuálních projekcí,“ pozvala na akci Petra Kubíková, ředitelka příspěvkové organizace 14|15 Baťův institut.

Videomappingová projekce se váže na studentské práce zpracované v rámci semestrů a předvádí tak novým studentům i široké veřejnosti vývoj a směry techniky moderního studijního oboru, který je možné si ve Zlíně vybrat. Prezentuje také příležitost pro studenty vyzkoušet si teorii a získané dovednosti v praxi na technickém zařízení 14/15 Baťova institutu, které není běžně dostupné.

Hra světel a stínů, práce s perspektivou, barvami a nápady jsou průvodní znaky tohoto audio-vizuálního umění, které boří představy o reálném prostoru před zraky diváků. Jsem ráda, že takto zapojujeme studenty a dáváme jim možnost, aby ukázali veřejnosti své umění,“ uvedla radní pro kulturu a školství Zlínského kraje Zuzana Fišerová.

Akce se koná za každého počasí a vstup je zdarma.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x