Baťův institut zve na projížďku po zlínské architektuře a videomappingovou projekci

Foto: 14/15 Baťův institut
ZLÍN – Baťův institut připravil na konec dubna hned dvě zajímavé akce zaměřené na město Zlín. Už dnes od 17 hodin se mohou milovníci baťovské architektury vydat na komentovanou prohlídku autobusem a ve čtvrtek 28. dubna se pak platforma Baťova institutu rozzáří videomappingem na oslavu 700 let města.

Od dubna jsou opětovně v sezónní nabídce 14/15 Baťova institutu komentované prohlídky autobusem Poznávejme baťovskou architekturu města Zlína, na kterých kurátor krajské galerie seznamuje účastníky s baťovskou architekturou, významnými osobnostmi, budovami a také s historií při projížďce městem,“ zve na akci ředitelka Baťova institutu Petra Kubíková.


Komentovaná prohlídka začíná u Baťova institutu, následuje zastávka v zahradě u vily Dominika Čipery na Burešově, kde není běžný vstup veřejnosti. Prohlídková trasa pokračuje obytnou čtvrtí Zálešná, Podvesná a další zastávkou se zajímavým výkladem jsou Věžové a „Morýsové“ domy. Odtud autobus jede ke Kolektivnímu domu a Vile Jana Antonína Bati, kterým je také věnována komentovaná zastávka. Na závěr autobus projede Náměstím Práce okolo Památníků T. Bati a Obchodního domu a končí opět u Baťova institutu.

Další komentované prohlídky se uskuteční 10. května a 21. června vždy v 17 hodin. Počet míst v autobusu je omezený.

Ve čtvrtek ve 20 hodin se pak Zlíňané mohou těšit na videomappingovou projekci Zlín uprostřed světa. Na jedinečné světelné show spolupracuje Baťův institut a Fakulta aplikované informatiky Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.

Tuto spolupráci vnímám jako hodně přínosnou. Prolnutí vzdělávání a umění je vždy ke prospěchu obou stran. Vznikají moc hezké projekce s minimálními náklady,“ uvedla radní pro kulturu a školství Zuzana Fišerová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x