Bazény už jedou, vodomilové v sedmém nebi

Foto: zlin.cz
ZLÍN - Už jim bylo smutno, přesmutno. Pravidelní vyznavači rozkoší plaveckých měli předlouhou pauzu a koupat se mohli tak nanejvýš ve vaně, ti statečnější v chladných vodách jezer. Naštěstí se koronavirus upozadil a nastávají lepší časy. Zatímco první "rozvolňovací" fotografie z pondělí ještě svědčila o chladnějším počasí a tudíž nevelkém zájmu, každým dnem se věci mění k lepšímu.

„Už v pondělí jsem si liboval ve vyhřátém venkovním bazénu, dnes jsem si přidal další kilometr a věřím, že to tak bude i dál. Už nám otevřeli i krytý bazén, tak si můžeme vybrat,“ hlásil hrdě v úterý odpoledne dlouholetý rekreační ale i výkonnostní plavec, Zlíňan Svatopluk Siegel.

„Na svoji kilometrovou ranní porci jsem absolutně zvyklý, moc mi to chybělo, chodím do zlínských bazénů denně každý pracovní den, a to letos rovných třicet let,“ ohlíží se do roku 1991, kdy nastolil pravidelný plavecký režim. Pokud chodil do práce, vždy mezi šestou a sedmou ranní, teď coby aktivní senior jen mírně posunuje časy.

Vedoucí provozu společnosti Steza, která provozuje zlínské bazény a koupaliště, Iva Vavrečková, registruje zvyšující se zájem. Komentuje i pořád platná hygienická opatření, vstupy s testy nebo doklady o očkování. „Lidé jsou ukáznění, vědí o tom, nemáme problém. Už se plave ve venkovním i vnitřních bazénech, v rekonstrukci máme krytou pětadvacítku,“ upřesňuje.

Ve Zlíně se lidé mohou od pátku vydat také na koupaliště Panorama na sídlišti Jižní Svahy, další oblíbenou destinací pro vodomily je koupaliště Zelené.

„Tady upravujeme vstupní prostor, na zájemce se dostane od 19. června, všichni si přejeme především pěkné, teplé letní počasí,“ dodává Vavrečková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x