Během jediného týdne přišla v hradišťské porodnici na svět tři dvojčata

Foto: Nemocnice Zlínského kraje
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Neobvyklé chvíle prožívali v těchto dnech zdravotníci v porodnici Uherskohradišťské nemocnice, kde se během minulého týdne narodily hned tři páry dvojčátek. Serveru Zlin.cz to řekl mluvčí nemocnic Zlínského kraje Egon Havrlant.

Kryštofa se Štěpánem přivítali jejich blízcí v Jankovicích, Emu a Matouše v Petrově u Hodonína a Elišku a Tomáše v Hroznové Lhotě. Všechny děti i jejich maminky jsou v pořádku. Ročně se ve druhé největší porodnici ve Zlínském kraji narodí bezmála 1 500 dětí, dvojčat mezi nimi bývá obvykle kolem deseti párů.

„Aby se v naší porodnici dohromady sešly hned tři páry dvojčat v jednom jediném týdnu, to je opravdu výjimečné. Někdy na stejný počet dvojčat čekáme i tři měsíce. Nejdůležitější ale je, že všechny tři porody proběhly bez komplikací a maminky i jejich děti jsou v pořádku. To nás těší ze všeho nejvíce,“ uvedla Soňa Pánková, primářka Porodnicko gynekologického oddělení Uherskohradišťské nemocnice.

Od začátku letošního roku až do konce července přišlo už v uherskohradišťské porodnici na svět 840 dětí. Nejvíce se jich zatím narodilo paradoxně v únoru, který měl sice letos 29 dnů, ale i přesto je nejkratším měsícem a na svět během něj v Uherskohradišťské nemocnici přišlo 140 dětí. „Mám radost, že naše porodnice je v širokém dalekém okolí velmi oblíbená, o čemž jednoznačně svědčí vysoké počty dětí, které se u nás v posledních letech rodí. Není za tím pouze hezké prostředí porodnice, ale především lidský a vstřícný přístup personálu, za což našim zdravotníkům upřímně děkuji,“ doplnil Petr Sládek, ředitel Uherskohradišťské nemocnice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x