Během Masters of Rock budou v pohotovosti desítky policistů. Dejte si pozor na krádeže

Foto: ČTK (Glück Dalibor)
VIZOVICE – Už tento čtvrtek 11. července začne ve Vizovicích tradiční festival rockové hudby Masters of Rock, který potrvá až do neděle. Na pořádek a bezpečnost ve Vizovicích a okolí budou v těchto dnech ve zvýšené míře dohlížet desítky policistů.

Festival v nadcházejících dnech výrazným způsobem ovlivní život nejen obyvatelům Vizovic a nejbližšího okolí, ale také policistům a samozřejmě i řidičům, kteří budou Vizovicemi projíždět.

Tisíce fanoušků představují určité komplikace, které se společně s pořadateli festivalu budeme snažit minimalizovat. Ve Vizovicích budou již od středečního rána v pohotovosti policisté z několika obvodních oddělení, pohotovostního a eskortního oddělení, prvosledové hlídky, dopravní policisté, kriminalisté a chybět nebudou ani policejní kynologové a jízdní policie,“ sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Stanovými městečky budou mimo jiné projíždět policisté na čtyřkolkách a k dispozici budou mít muži zákona také techniku Letecké služby Policie České republiky.

Všem řidičům doporučujeme, aby respektovali dopravní značení a řídili se radami a pokyny policistů a pořadatelů. Žádáme všechny řidiče o trpělivost vzhledem k probíhajícím stavebním pracím na příjezdových silnicích do Vizovic. Připomínáme, že parkovat lze výhradně na místech k tomu určených, kterých je v okolí areálu dostatek. Vyzýváme zejména k využití centrálního parkoviště po pravé straně s příjezdem od obce Zádveřice po tzv. staré Zádveřické,“ pokračovala Kozumplíková.

Opatrně by si měli počínat i řidiči, kteří Vizovicemi pouze projíždějí. Lze totiž očekávat zvýšený pohyb chodců nejen v areálu a jeho okolí, ale v celých Vizovicích.

Na silnici I/49 vedoucí ze Zlína do Vizovic bude u Vizovic vybudován koridor pro chodce, proto dodržujte stanovenou rychlost a přidejte k ní opatrnost,“ upřesnila policejní mluvčí.

Návštěvníci festivalu by si podle policie měli dát velký pozor na své věci. Cennosti by neměli nenechávat ve stanech ani ve vozidlech.

Batohy a kabelky mějte neustále pod dohledem, zapnuté a pokud možno je neodkládejte. Uniformovaní policisté i kriminalisté specializovaní na majetkovou trestnou činnost budou procházet stanovými městečky a možnost krádeží tak minimalizovat, přesto je nutné převzít nad svými věcmi odpovědnost,“ dodala na závěr Monika Kozumplíková.

--> --> --> --> -->