Během silvestrovské noci ošetřili lékaři na 50 lidí, výjimkou nebyly ani opilé či popálené děti

foto: Ilustrační foto Zlin.cz
ZLÍNSKÝ KRAJ - Během silvestrovské noci ošetřili zdravotníci přes padesátku pacientů, mezi nimi i opilé či popálené děti. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí nemocnic Zlínského kraje Egon Havrlant.

Zranění po pádu v opilosti, otravy alkoholem u dětí, popáleniny od pyrotechniky, ale například i amputovaný článek prstu museli během silvestrovské noci ošetřit zdravotníci ve čtyřech nemocnicích Zlínského kraje. Jen od půlnoci do šesté hodiny ranní pečovali o více než padesátku pacientů, zdravotníci i přesto hodnotí průběh letošních oslav příchodu nového roku jako standardní nebo i klidnější oproti rokům předešlým.

Na urgentním příjmu Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně ošetřili od půlnoci do ranních hodin celkem 16 pacientů. „Měli jsme tu i těžké zranění při autonehodě, ošetřovali jsme také osmileté dítě popálené na hlavě od zábavní pyrotechniky, jinak šlo většinou o méně závažná poranění. Přijali jsme ale i několik lidí s akutní otravou alkoholem, mezi nimi i několik dětí, přičemž nejmladší mělo teprve jedenáct let,“ popsal Michal Pisár, primář Oddělení urgentního příjmu Krajské nemocnice T. Bati.

V Uherskohradišťské nemocnici pečovali zdravotníci od půlnoci o 14 lidí, většinou šlo o úrazy hlavy způsobené pády v opilosti nebo zranění při potyčce rovněž pod vlivem alkoholu. Ve Vsetínské nemocnici bylo ošetřeno 12 lidí, vedle úrazů po pádu také tři popáleniny od silvestrovských rachejtlí, z nichž nejzávažnější se týkala patnáctiletého mladíka, který přišel o jeden článek prstu na ruce. V péči lékařů byl také muž s drobným poraněním oka nebo další zraněný při napadení. Na chirurgii v Kroměřížské nemocnici bylo ošetřeno také 12 pacientů většinou v souvislosti s požitím alkoholu a také s bolestmi břicha. Na Protialkoholní a protitoxikomanické záchytné stanici Kroměřížské nemocnice bylo od 15. hodiny odpolední na Silvestra do čtvrté hodiny ranní na Nový rok přijato celkem pět mužů a jedna žena.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x