Ben Cristovao, Rybičky 48, Kapitán Demo. Už dnes na Štěrkovišti v Otrokovicích

Lážo Plážo Fest už dnes v Otrokovicích. Foto: Archiv Lážo Plážo Fest
OTROKOVICE – Právě dnes se v areálu Rekreační oblasti Štěrkoviště uskuteční druhý ročník hudebního festivalu Lážo Plážo Fest. Festival přináší kulturní vyžití, je ale nutné počítat s drobnými omezeními. Ačkoliv město Otrokovice není pořadatelem této akce, podílí se na dílčích činnostech.

Festival odstartuje v 10 hodin dopoledne a hudební produkce skončí ve 23 hodin. Po uzavření areálu začnou pořadatelé ještě v noci s úklidem. „I když se festival koná v sobotu, stavět se bude z logistických důvodů o den dříve. Oproti předchozímu ročníku nechceme běžný chod na Štěrkovišti nikterak omezovat. Prosíme však o opatrnost kolem festivalových staveb. Naopak s úklidem festivalu se začne ihned po ukončení programu tak, aby v nedělních dopoledních hodinách bylo Štěrkoviště plně uklizeno a připraveno pro běžný chod,“ upozornil organizátor akce Jan Svoboda.

Během konání festivalu bude účastníkům umožněno koupání, fotbálky, padlleboarding, a další aktivity. Veškeré informace je možné získat na webu www.lazoplazofest.cz. Návštěvníci se mohou těšit například na kapelu Rybičky 48, Vypsanou fixu nebo Bena Cristovaa.

Festival je pořádán s důrazem na ekologii. Stěžejním dopravním prostředkem, jak se dostat na festival a také z něj, bude městská hromadná doprava. „Pro účastníky akce jsme zajistili posílení spojů MHD. V nočních hodinách budou moci návštěvníci festivalu odcestovat speciálně vypravenými spoji ze Štěrkáče ve směru Otrokovice, Malenovice, Zlín – náměstí práce a Zlín Jižní Svahy. Jízdu bude možné uhradit přímo festivalovým náramkem. Přesné zastávky najdete na našem webu,“ zmiňuje organizátor.

Pro návštěvníky ze vzdálenějších končin bude připraveno provizorní parkoviště v místě dostihové dráhy tlumačovského hřebčína. „Z důvodu očekávaného zvýšení pohybu chodců dojde k jednodennímu dopravnímu omezení v podobě snížení rychlosti a zákazů zastavení v dané lokalitě,“ uvedla Renáta Krystyníková, vedoucí odboru dopravně-správního.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x