Benefiční golfový turnaj vynesl téměř dvě stě tisíc korun

Foto: zlin.cz
KOSTELEC U ZLÍNA - Téměř dvě stě tisíc korun se podařilo získat na benefičním golfovém turnaji na podporu dětí se zdravotním znevýhodněním. Zahrát si a přispět na dobrou věc mohli golfisté už po dvanácté v Kostelci u Zlína.

Možnost zahrát si oblíbený sport a přispět na dobrou věc – tak popisovali někteří návštěvníci sobotu strávenou v Kostelci u Zlína. Už po dvanácté se zde totiž konal benefiční turnaj neziskové organizace Educo. „Educo je nezisková organizace, která se stará o rodiny s postiženými dětmi. Provozujeme terénní ranou péči, aktuálně máme 110 klientských rodin po celém Zlínském kraji,“ uvedla Andrea Škarková ze Střediska rané péče Educo. Rodinám, ke kterým výtěžek z akce poputuje, pomáhají pracovníci přímo v pohodlí jejich domova.

Podpořit Educo Cup letos přišlo 42 golfistů. „Jsou to většinou golfisti, kteří chodí pravidelně a této akce se také pravidelně účastní. Jsou tu dokonce golfisti, kteří si sice dnes nemohli zahrát, ale přišli a podpořili Educo alespoň finanční částkou. Počasí je jako na objednávku, vypadá to, že někdo tam nahoře nad námi drží ochrannou ruku a přispívá k uspořádání této dobré věci,“ řekla s úsměvem manažerka pořádajícího golfového klubu Jitka Cupáková.

Slunečné počasí i slabý vítr pomáhaly golfistům na rozlehlém a především kopcovitém hřišti, které pro hráče jinak není zrovna jednoduché. „Je to jedno z nejtěžších hřišť v republice. Za poslední dva tři roky tady udělali velký kus práce a posunuli to o dost dál. Zatím se hraje velice dobře, je pěkné počasí. Dobrý fight!“ usmíval se v průběhu turnaje golfista Marek Bainar.

Návštěvníci, na které bylo příliš horko nebo si na hřiště netroufli, si mohli zajít do blízkého bazénu nebo si vyzkoušet lehčí minigolf. Jako další benefiční akci chystají organizátoři ze střediska rané péče Pohádkový les, který se bude konat na začátku září.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x