Berani angažovali Huhtelu. První Fin v historii klubu podepsal smlouvu

Finský hokejista Atte Huhtela bude hrát za Zlín. Foto: Berani Zlín
ZLÍN – Hokejisté Zlína angažovali zajímavou zahraniční posilu. Dres Beranů bude v nadcházející sezoně Chance ligy nosit také Atte Huhtela. Vytáhlý finský centr během měsíční zkoušky přesvědčil trenéry a vybojoval si smlouvu v moravském týmu. Čtyřiadvacetiletý rodák z Helsinek je tak vůbec prvním hráčem ze země tisíce jezer v historii klubu.

Bývalý finský mládežnický reprezentant odehrál za Zlín všech pět přípravných zápasů, v nichž si připsal jednu asistenci. Jeho role v mužstvu byla zejména defenzivní, nejčastěji nastupoval ve třetí či čtvrté formaci. Nyní ve Zlíně podepsal roční smlouvou s opcí na další sezónu.

„Atte je pracovitý a komplexní hráč. Během jednotlivých tréninků a celkově se nám jevil velmi dobře, takže jsme se rozhodli jej podepsat do kádru na další sezónu,“ komentuje Huhtelův podpis hlavní trenér Zlína Miloš Říha.

Kádr Beranů tak před blížící se sezónou aktuálně čítá devět obránců a patnáct útočníků. „U všech hráčů platí, že je budeme nasazovat podle jejich výkonnosti a podle potřeb a stavu týmu. Budeme pro tuto sezónu chtít vytvořit konkurenční a širší kádr,“ dodává Říha.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x