Berani Gazda s Dufkem obdrželi pozvánku na úvodní kemp hokejové reprezentace

ZLÍN - Hned dva hokejisté extraligového týmu PSG Berani Zlín obdrželi pozvánku na úvodní přípravný kemp české reprezentace před mistrovstvím světa v Lotyšsku, které se v Rize koná na přelomu května a června. Trenér národního týmu Filip Pešán při svém výběru ukázal také na obránce Daniela Gazdu a útočníka Jana Dufka.

Po této sezoně je to pro mě dárek. Samozřejmě dobře vím, že mám před sebou ještě kus práce. Když je šance se ukázat, tak udělám vše, abych v týmu vydržel co nejdéle. Každý zápas v reprezentaci je totiž pro mě čest a obrovská motivace,“ uvedl Daniel Gazda.

Třiadvacetiletý bek byl nejproduktivnějším obráncem Beranů, mezi zadáky také zaznamenal nejvíce branek. Celkem si ve 47 extraligových duelech připsal 17 kanadských bodů za 5 gólů a 12 asistencí.

V národním týmu ale není žádným nováčkem. Reprezentační premiéru si odbyl už v prosinci, kdy se představil na Channel One Cupu v Moskvě. Šikovný zadák si nevedl vůbec špatně a v zápase proti Švédsku dokonce vstřelil první reprezentační gól.

Gazda nechyběl ani na další akci Euro Hockey Tour ve Švédsku. Celkem v reprezentaci odehrál pět zápasů a vstřelil jednu branku gól.

Čtyřiadvacetiletý útočník Jan Dufek letos neměl tak dobrou sezonu. Kvůli zranění nastoupil pouze do 26 zápasů, ve kterých si připsal sedm kanadských bodů za dva góly a pět asistencí.

Reprezentační trenér Filip Pešán pozval na úvodní třídenní kemp, který se koná v pražských Holešovicích od úterý do čtvrtka, celkem 23 hráčů, kterým skončila sezona na klubové úrovni.

První zápasový test čeká český výběr ve čtvrtek 22. dubna proti Rakousku ve Vídni, k sobotní odvetě se soupeři přesunou do Jindřichova Hradce. Další dva zápasy Euro Hockey Challenge s Německem jsou na programu ve čtvrtek 29. dubna a v sobotu 1. května v Norimberku. Ve čtvrtek 6. května a o den později v Praze završí Pešánův tým sérii EHCh dvojzápasem proti Slovensku.

V O2 areně se uskuteční od středy 12. května do soboty 15. května závěrečný díl Euro Hockey Tour. Domácí tým na Českých hrách změří síly s tradičními soky Finskem, Švédskem a Ruskem.

Mistrovství světa v Lotyšsku se bude hrát od 21. května do 6. června. Čeští hokejisté do něj vstoupí v první hrací den zápasem proti Rusku. V základní skupině A je dále čekají duely se Švýcarskem (22. května), Běloruskem (24. května), Švédskem (27. května), Velkou Británií (29. května), Dánskem (31. května) a Slovenskem (1. června).

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x