Berani i počtvrté podlehli vedoucí Porubě, Vsetín doma zdolal Třebíč

Hokejisté Vsetína na Lapači přemohli i Třebíč. Foto: VHK Robe Vsetín
ZLÍN, VSETÍN – Cenný bod vybojovali hokejisté Zlína na ledě vedoucí Poruby, které podlehli i počtvrté v sezoně, tentokrát 1:2 v prodloužení. Berany srazil jejich odchovanec Antonín Honejsek. Zkušený útočník vyrovnaný duel 40. kola Chance ligy svým prvním gólem v sezoně rozhodl.

„Štěstí se v prodloužení přiklonilo na stranu soupeře. Měli jsme dvě gólovky, byli jsme dvakrát sami před bránou, nedali jsme. Soupeř nás potrestal,“ mrzelo po konci utkání kouče Zlína Jana Srdínka.

Duel na ledě kravařské Buly Arény se vyvíjel pro hosty slibně, když na konci první třetiny poslal hostující tým do vedení svou první žlutomodrou brankou v sezoně Zdeněk Sedlák.

Berani se následně soustředili především na pevnou defenzivu, což se také po většinu času dařilo. Celek z Ostravy ale výsledek nakonec vyrovnal a v prodloužení urval další bod.

„Dvě třetiny jsme předváděli výborný hokej, byl to boj o každý kousek ledu. Až do okamžiku, kdy soupeř srovnal na 1:1, jsme měli hru pod kontrolou, pak kluci trošku znervózněli, ale oklepali se a hra se zase zvedla, opět jsme si vytvářeli šance. Kluky musím za předvedenou hru pochválit,“ uvedl Srdínko.

Berani se i přes prohru posunuli na páté místo tabulky.

Vsetín je druhý. Valaši po středeční výhře nad Prostějovem zvládli také souboj se čtvrtou Třebíčí. Po rychlé brance Miroslava Holce v první minutě přidali Valaši ve druhé části další tři zásahy a v závěrečné třetiny svou cestu za tříbodovou výhrou kontrolovali dalšími dvěma góly. Utkání nedohrál kapitán Valachů Erik Hrňa, kterého na začátku zápasu trefil puk do obličeje.

Chance liga, 40. kolo

HC RT TORAX PORUBA 2011 – BERANI ZLÍN 2:1 PO PRODLOUŽENÍ (0:1, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 45. Berisha (Razgals), 62. Honejsek (P. Mrázek) – 17. Z. Sedlák (Paukku). Rozhodčí: Bejček, Pilný – Kotlík, Blažek. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 1004. Střely na branku: 33:33. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

VHK ROBE VSETÍN – SK HORÁCKÁ SLAVIA TŘEBÍČ 6:2 (1:0, 3:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 1. Holec (Hrňa), 23. Š. Bláha (Šuhaj, Ondračka), 37. Dědek (Holec, R. Půček), 40. Rob (Jonák, Staněk), 57. Jonák (Ondračka, Rob), 60. R. Půček (Kern, Š. Jenáček) – 24. Mat. Svoboda (Vodný, Ferda), 44. Ferda (Furch, Mat. Svoboda). Rozhodčí: Jaroš, Micka – Veselý, Peluha. Vyloučení: 2:4. Využití: 3:0. Diváci: 2376. Střely na branku: 30:20. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 6:2.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x