Berani jsou bez trenéra! Svoboda rezignoval

Trenér Robert Svoboda na vlastní žádost skončil u hokejistů Zlína. Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN - Hokejisté extraligového Zlína jsou bez trenéra. Robert Svoboda rezignoval po nedělní porážce s Kladnem, po níž Berani zůstali na posledním místě tabulky. Tým pod vedením Svobody získal jen pět bodů, prohrál sedm z osmi zápasů a jako jediný tým v soutěži ještě nevyhrál v základní hrací době.

Po tomto zápase bylo jasné, že týmu může pomoci změna trenéra. Myslím, že je to momentálně neodkladně správná věc, která může ještě vše obrátit k lepšímu,“ uvedl Robert Svoboda s tím, že chce z mužstva sejmout tlak okolí, který je vyvíjen na něj osobně a mužstva se negativně dotýká.

Chci Robertovi Svobodovi za sebe i za celé vedení klubu poděkovat. Dvakrát přebíral tým v těžké pozici v rozjeté sezoně a vždy to zvládl. I tímto krokem ukázal, že mu v první řadě záleží na zlínském hokeji a hledá, jak mu pomoci. Je to sport, a ne vždy se daří. Věřím, že to bude pro hráče impuls, protože výsledky ve finále záleží na jejich výkonu,“ uvedl prezident klubu Jiří Korec.

Berany v dnešním extraligovém zápase na ledě Olomouce povede asistent Martin Hamrlík společně s koučem zlínské juniorky Lubošem Jenáčkem. Klub zároveň projednává a následně oznámí složení nového realizačního týmu. Další zápas čeká Berany až v neděli v Třinci.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x