Berani mají posilu z KHL! Z Rigy přichází urostlý lotyšský bek Mamčics

Hokejisty Zlína posílil urostlý lotyšský obránce Robert Mamčics. Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN - Hokejový Zlín hlásí výraznou posilu do defenzivy. Z týmu Kontinentální hokejové ligy Dinamo Riga přichází šestadvacetiletý obránce Robert Mamčics. Urostlý lotyšský bek podepsal s Berany smlouvu do konce letošní sezony. Zahraniční akvizice, která měří 196 cm a váží 105 kg, si premiéru v české extralize odbude zřejmě v úterý na ledě Českých Budějovic.

Téměř dvoumetrový bek do KHL poprvé nakoukl v sezoně 2018/2019, během tří neúplných sezon nastoupil do 100 zápasů, ve kterých vstřelil 3 branky a na 10 přihrál. Letos odehrál jen dva duely, v pátek ukončil kontrakt v Rize.

26letý Mamčics má na kontě 19 startů za mládežnické výběry Lotyšska, na seniorské úrovni si zahrál jedenáctkrát. Start na některé z vrcholných akcí sezony mu však stále zatím uniká.

Mamčics, který v neděli sledoval výhru Zlína v derby nad Kometou Brno, se stane již pátým lotyšským hokejistou, který navlékl žlutomodrý dres. Předtím úspěšně v Baťově městě působili Roberts Bukarts, Edgars Kulda, Ralfs Freibergs a Rihards Bukarts.

Zároveň bude sedmým hokejistou z Lotyšska na extraligových soupiskách českých týmů v letošní sezoně.

Podle informací se jedná o všestranného hráče zásluhou svých fyzických parametrů. Určitě bude využitelný nejen v defenzivní činnosti. Hraje velmi dobře do těla, skvěle kryje prostor před brankovištěm. Má na to, aby se zapojil do podpory útoku, navíc má velmi solidní střelu,“ uvedl hlavní trenér PSG Berani Zlín Luboš Jenáček, který má společně s asistenty Hamrlíkem a Robem připraveny různé varianty a možnosti na jeho zařazení do sestavy. „Počítáme s tím, že starší hráči dostanou v nabitém zápasovém programu i volno, abychom měli svěží tým a byli bruslařsky na výši,“ dodal Jenáček.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x