Berani mají za sebou kondiční přípravu, koncem měsíce vjedou na led

Hokejisté Zlína mají za sebou neoblíbenou část suché přípravy. Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN – Téměř deset týdnů kondiční přípravy, která byla v polovině rozdělena ještě týdnem individuálního tréninku, za sebou mají extraligoví hokejisté Zlína. Pozitiva převládají nejen u hráčů, ale hlavně i trenérského štábu.

Podařilo se nám naplnit vše, co jsme si naplánovali s výjimkou začátku tréninku na ledě. Naštěstí se situace s uvolněním opatření postupně rozvolnila. Poté jsme podstatnou část přípravy od konce května strávili na ledě. Věnovali jsme se všemu, co jsme chtěli,“ těší hlavního kouče Beranů Roberta Svobodu. Ten byl spokojený nejen s nasazením, ale i přístupem hráčů.

Letní dril přinesl řadu novinek. Nejen že byl delší než v minulých letech, ale příjemným zpestřením byly tréninky na ledové ploše. Zlíňané na Zimním stadionu Luďka Čajky pilovali nejen střelbu, ale i další zakončení a některé další individuální dovednosti.

Dobrou přípravu na začátku července potvrdily i úvodní kontrolní testy na Stadionu mládeže. „Říkám tomu privátní testovací baterie, kluci měli silové testy, dřep, bench, skok z místa nebo vytrvalost v podobě Copperova testu. Hráči mají motivační prvek, aby si mohli srovnat výsledky na začátku a na konci přípravy. Testy nám řekly, že u každého hráče došlo ke zlepšení, což je velmi dobrá odpověď na otázku, jaká suchá příprava byla,“ vysvětlil třiapadesátiletý Svoboda.

Toho těší, že se na rozdíl od předchozích let hokejistům vyhnula vážná zranění. „V tomto směru jsme neřešili žádný problém. Hráčský kádr je dobře poskládaný a věříme, že za dva týdny vyjedeme v kompletní sestavě na led,“ přeje si hlavní zlínský trenér.

Závěrečná fáze přípravy začne v pondělí 26. července. „Vprvním týdnu začneme trénovat ve dvou skupinách. Tým rozdělíme na obránce a útočníky. Kluky čeká dále silová příprava. Od následujícího týdne už přejdeme k týmové přípravě,“ informuje Svoboda.

Šanci ukázat se dostanou i mladí útočníci Dominik Luža, Lukáš Chludil, Šimon Frömel a obránce Adam Burian. Všechno věkem ještě junioři. Půjdou s námi i na led, jsou v režimu extraligového A-týmu. Poté budou k dispozici juniorce, která hraje v létě přípravný turnaj v zahraničí. Šanci zabojovat o extraligu mají všichni, ale musí přesvědčit o výkonnosti a dokázat, že jsou lepší než stávající hráči. Každopádně je to pro ně velmi dobrá zkušenost a motivace do hokejové kariéry,“ míní Svoboda.

Hokejová extraliga startuje v pátek 10. září. Berani na úvod vyzvou doma Litvínov. Ještě předtím absolvují sedm přípravných zápasů, ten úvodní se odehraje 12. srpna ve Vítkovicích.

Hlavní kouč Beranů si přeje, aby nadcházející sezona proběhla na rozdíl od té loňské výrazně ovlivněnou pandemií koronaviru v klasickém režimu. „Věříme, že se fanoušci dostanou do ochozů a povzbudí nás již v přípravných zápasech. Hokej bez diváků nemá to pravé koření. Moc se na fanoušky těšíme,“ dodal závěrem Svoboda.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x