Berani odmítli posun před Kladno. V Olomouci prohráli 0:4 a zůstávají poslední

Zlínským hokejistům (žluté dresy) se páteční utkání v Olomouci vůbec nepovedlo. Foto: PSG Berani Zlín, Libor Kožík
ZLÍN – Tak tohle se příliš nepovedlo. Zlínští extraligoví hokejisté odmítli posun před Kladno, které naposledy zdolalo 3:1. Berani na úterní důležitý triumf nenavázali, v pátečním utkání 39. kola podlehli domácí Olomouci 0:4 a s tříbodovou ztrátou zůstávají dál poslední. Dvě trefy Hanáků zaznamenal útočník Lukáš Nahodil, další góly domácích přidali Tomeček s Burianem. Hosté si na výtečného gólmana Konráda nepřišli, naopak Kašíka po čtvrtém gólu střídal ve 47. minutě parťák Huf.

Hostující trenér Luboš Jenáček pochopitelně nebyl spokojený s výkonem mužstva ani výsledkem. ,,Olomouc vyhrála zaslouženě. Hrála výborně, byla jasně lepší. My jsme směrem dopředu nebyli moc produktivní, takže těch šancí jsme si moc nevytvořili,“ povzdechl si.

Berani si znovu nepomohli ani přesilovkami, v nich si počínali dost bezradně.

„To je bohužel pro nás téma samo o sobě,“ pravil. „Navíc když se nám poslední zápasy nedaří, tak máme zbytečná vyloučení. Proti tak kvalitním prvním, druhým pětkám, které tam soupeři mají, je těžké bránit,“ přidal zklamaně.

Berani, kterým v derby scházeli hned čtyři důležití hráči, nezachytili v Olomouci začátek a brzy prohrávali. Reprezentant Krejčí ještě v zakončení neuspěl, dorážející Tomeček následně uklidil kotouč za Kašíka.

Hosté pak přežili dvojnásobné oslabení, ale na soupeře neměli. Náskok Olomouce navýšil na konci první třetiny hezkou tečí Lukáš Nahodil, jemuž asistoval bývalý obránce Zlína Řezníček.

„Tím, kolik letos dáváme gólů, byl stav 2:0 po první třetině určující. Chtěli jsme pak s tím ještě něco udělat, ale jak padl třetí gól, tak soupeř už v exhibičním tempu před výbornou atmosférou dovedl utkání zaslouženě do vítězného konce,“ uvedl Jenáček.

Nahodil se pak podruhé trefil ve 43. minutě. Výhru Mory pečetil přesnou střelou Burian.

,,My jsme si na začátku vytvořili několik gólových šancí, bohužel jsme je nedokázali proměnit. Hodně nás uklidnil gól na 3:0, a opravdu jsme dotáhli ten výsledek do konce tak, jak jsme potřebovali. To bylo důležité. Podařilo se nám hrát v klidném závěru. Jindy to bývá hektické, vždycky je to o gól nebo nerozhodně, a to nám rozhodně v ničem nepřidá, takže já jsem rád, že jsme si v průběhu duelu dokázali vytvořit takový náskok, abychom pak mohli zápas v klidu dohrát,“ zhodnotil duel domácí kouč Zdeněk Moták.

Tipsport extraliga, 39. kolo –

HC Olomouc – PSG Berani Zlín 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 4. V. Tomeček (Švrček, Krejčí), 18. Nahodil (Řezníček, J. Káňa II), 43. Nahodil (T. Černý, Burian), 46. Burian (Nahodil, A. Rutar). Rozhodčí: Pražák, Vrba – Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).

Olomouc: Konrád – T. Černý, Ondrušek, A. Rutar, Švrček, Škůrek, Řezníček – V. Tomeček, Krejčí, J. Káňa II – Klimek, J. Knotek, Kusko – Bambula, Navrátil, Olesz – Kunc, Nahodil, Burian. Trenéři: Moták a J. Tomajko.

Zlín: Kašík (47. Huf) – T. Hanousek, Žižka, O. Němec, Suhrada, Ferenc, Dluhoš – Mallet, Honejsek, Kubiš – Michasjonok, Hejcman, Zabusovs – Fryšara, R. Veselý, Okál – Flynn, P. Sedláček, Karafiát – Vopelka. Trenér: L. Jenáček.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x