Berani odtajnili posily. Za Zlín bude hrát mistr světa Němec nebo Slováci Trška s Mikúšem

Berani odtajnili posily. Za Zlín bude hrát mistr světa Němec nebo Slováci Trška s Mikúšem.
ZLÍN – Tak už je to venku. Vedení hokejového Zlína hned první den oficiálního přestupového období představilo čtyři nové posily pro nadcházející extraligový ročník. Dres Beranů budou nosit obránci Ondřej Němec a Peter Trška, útok posílili Tomáš Mikúš a Darek Hejcman.

„Těší nás, že se tým podařilo vhodně doplnit a vyvážit tak již zveřejněné odchody hráčů. Hráčský kádr neuzavíráme a nelze vyloučit například zkoušky hráčů při nástupu na led jako v předchozích sezonách,“ uvedl na klubovém webu hlavní trenér a zároveň sportovní manažer PSG Berani Zlín Robert Svoboda. 

Nejznámější novou tváří bezpochyby je Ondřej Němec. Vsetínský odchovanec si v minulosti zahrál KHL, v prestižní soutěži vystřídal hned čtyři kluby. V Česku hrál za Kometu Brno i pražskou Spartu. Sedmatřicetiletý obránce třikrát vyhrál extraligu, v roce 2010 se stal mistrem světa. 

„Přichází k nám skvělý hokejista, reprezentant a bývalý hráč KHL. Chtěli jsme do kádru získat hráče podobných kvalit, Ondra nám hodně pomůže především v přesilových hrách. Jeho příchod je pro zlínský hokej skvělou zprávou. Deklarovali jsme příchod velmi zkušeného beka, což se nám podařilo. Jeho role bude nejen na ledě, ale také v tom předávat zkušenosti našim mladým odchovancům v obraně,“ uvedl Svoboda. 

Další novou tváří do defenzivy je Němcův někdejší spoluhráč z Komety, slovenský reprezentant Peter Trška. „Peter je kreativní bek, ofenzivní obránce. Má vazbu na Ondru Němce, neboť se velmi dobře znají z působení v Kometě. Věříme, že naváže na výkony z předminulé sezony, kdy patřil k nejproduktivnějším obráncům extraligy a bude pro tým velkým přínosem. Loňskou sezonu měl složitější, ale to potká v kariéře každého hokejistu,“ pronesl Svoboda. 

Útok posílí jeho krajan Tomáš Mikúš z Karlových Varů. „Věříme, že Tomáš může jít výkonnostně ještě nahoru a jeho příchod do Zlína se stane novým impulsem v jeho kariéře. Počítáme s ním mezi hráče, kteří by měli plnit zvýšit efektivitu ofenzivní části. Jeho angažováním nahrazujeme odcházející hráče v útoku,“ říká kouč Beranů. 

Překvapením je angažování Darka Hejcmana z prvoligového Přerova, který za Zlín odehrál pět zápas v minulé sezoně. „Jde o vhodného hráče pro doplnění hráčského kádru. Má vhodné parametry, aby se uplatnil v extralize a navázal na předchozí hráče, kteří k nám přišli z první ligy a skvěle využili své šance,“ věří Svoboda. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x