Berani padli v Kladně i podruhé a v baráži prohrávají 0:2 na zápasy

Brankář Zlína Daniel Huf při zápase v Kladně. Foto: Rytíři Kladno
ZLÍN – Jeden gól na výhru nestačil. Hokejisté Zlína prohráli i druhé utkání baráže o extraligu. Kladnu v pondělním duelu podlehli 1:3 a v sérii hrané na čtyři vítězné zápasy prohrávají 0:2. Branky Středočechů zaznamenali Slováček, Beran a Babka, za hosty ve 48. minutě snižoval Kratochvíl.

Utkání v celkovém důsledku rozhodly dvě naše chyby, kdy jsme soupeři opět přihráli na dvě branky, a to na začátku první třetiny v rozmezí druhé a páté minuty. Myslím si, že naše hra se postupně lepšila. Hlavně ve druhé třetině, kdy jsme si vytvořili dostatek vyložených příležitostí na to, abychom zápas minimálně dotáhli. Bohužel jsme je neproměnili,“ posteskl si trenér Zlína Miloš Říha mladší.

Samozřejmě se to hraje jinak, kdyby to bylo 1:2, 2:2, než když inkasujete třetí branku. Chtěli jsme hrát až do konce. Myslím, že kontaktní gól to zdramatizoval, nějaký tlak jsme si v závěru vytvořili. Bylo to z naší strany lepší utkání než včerejší, výsledek je samozřejmě negativní,“ přidal hostující kouč.

Kladnu vyšel vstup do utkání. Po 116 sekundách otevřel skóre tečí Veberovy střely obránce Slováček, vzápětí přidal druhý gól Beran. Moravané se prosadili na konci první třetiny, dorážka Kubiše kvůli postavení hráče v brankovišti ale neplatila. Ve 45. minutě pojistil náskok Rytířů Babka. Zlín dokázal porážku pouze zmírnit. První gól Beranů v sérii vstřelil Kratochvíl. V závěru se domácí ubránili při dlouhé power play Zlína.

My jsme byli hodně spokojení s první třetinou. S pohybem, vyhrávali jsme souboje, stříleli jsme. Po druhé třetině jsme říkali, že jsme trošku přestali bruslit. Zlín tam měl dvě velké šance. Ve třetí třetině jsme se soustředili na defenzivu, abychom ten zápas ubránili,“ uvedl kladenský trenér Otakar Vejvoda.

Souboj bude pokračovat ve čtvrtek a v pátek na ledě vítěze první ligy. „Musíme spoustu věcí zlepšit. Série je 0:2, ale hraje se na čtyři vítězné zápasy. Věřím, že doma budeme odvážnější,“ dodal Říha.

Baráž o hokejovou extraligu – 2. zápas:

Rytíři Kladno – PSG Berani Zlín 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. Slováček (Veber, Filip), 5. M. Beran (O. Bláha, Filip), 45. Babka (O. Bláha, Pytlík) – 48. Kratochvíl (D. Kindl, M. Zbořil). Rozhodčí: Šír, Hejduk – Brejcha, Zíka. Vyloučení: 9:8. Bez využití. Diváci: 5200 (vyprodáno). Stav série: 2:0.

Kladno: Brízgala – Babka, Cibulskis, Veber, Slováček, Sotnieks, Ticháček – Jágr, Plekanec, Kubík – Indrák, Klepiš, M. Procházka – Zikmund, Filip, Michnáč – M. Beran, Pytlík, O. Bláha – od 21. navíc Brodecki. Trenér: O. Vejvoda ml.

Zlín: Huf – Gazda, Husa, M. Zbořil, M. Novotný, Riedl, Suhrada, Talafa – Köhler, Sadovikov, Kubiš – Z. Sedlák ml., D. Kindl, Kratochvíl – P. Mrázek, P. Sedláček, M. Lang – T. Pospíšil, Hejcman, Frömel. Trenér: M. Říha ml.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x