Berani padli v prodloužení, Vsetín zdolal Sokolov

Valentýnský podvečer nabídl na Lapači již 8. ročník akce Hokej na dřeň. Valaši nastoupili ve slavnostním duelu proti Baníku Sokolov. Foto: VHK Robe Vsetín
ZLÍN, VSETÍN – Hokejisté Zlína neudrželi ve středečním utkání proti Třebíči těsné vedení a Horácké Slavii nakonec ve 47. kole Chance ligy padli 1:2 v prodloužení.

Berani prohráli čtvrtý z uplynulých pěti duelů, i tak ale poskočili v tabulce před Jihlavu na šesté místo.

„Věděli jsme, že moc gólů nepadne, neboť oba celky mají velmi dobře zajištěnou obranu, což se i potvrdilo. Do zápasu jsme šli s tím, že musíme proměňovat šance. V minulých zápasech jsme si vytvářeli příležitosti, ale nedokázali jsme je proměnit. Dnes to bylo obdobné, vytvářeli jsme si šance, dostávali se před gólmana a povedlo se nám vstřelit první branku. Dá se říci, že jsme v tu dobu měli zápas pod kontrolou,“ hodnotí duel trenér Zlína Jan Srdínko.

Hosté sice na Vysočině vedli od konce druhé třetiny po brance Denise Kindla 1:0, ale v 49. minutě vyrovnal v početní výhodě Ladislav Bittner a v čase 62:37 rozhodl Martin Dočekal.

„Hloupými až stupidními vyloučeními jsme dali soupeři prostor a ten toho využil ke srovnání. Poté přišlo prodloužení, na které jsme se snažili v reprezentační přestávce zaměřit, nastoupili v něm naši nejzkušenější hráči. Bohužel jsme v prodloužení dostali gól a dnešní zápas vnímám jako ztrátu dvou bodů,“ dodal zklamaně Srdínko.

Zatímco Berani zase smutnili, na Lapači bylo po jasné výhře 6:2 veselo.

Vsetín sice prohrál třikrát za sebou venku, ale doma natáhl vítěznou sérii na pět utkání.

„Ofenzívou jsme to překlopili na naši stranu, v defenzívě těch okýnek bylo dost. Ne každý zápas může dopadnout, jak dnešní. Žukov měl poměrně dost práce, spoustu věcí zlikvidoval,“ smekl hlavní kouč Vsetína Jiří Weintritt před gólmanem, který celkově pokryl 29 střeleckých pokusů protivníka.

V čase 5:42 dostal Valachy do vedení Matouš Kratochvil, v polovině úvodní části sice vyrovnal Daniel Vrdlovec, ale v 15. minutě vrátil Vsetínu náskok Matyáš Dědek, který ve 24. minutě svým dalším gólem upravil na 3:1. Vzápětí sice zkorigoval stav Milan Davídek, ale ještě v druhé třetině pojistili náskok favorita Luboš Rob s Erikem Hrňou a v závěrečném dějství zpečetil výsledek Pavel Klhůfek.

„Šli jsme do vedení 1:0, soupeři jsme pak nahráli na vyrovnávací gól. Naštěstí jsme odskočili na 3:1, hostům jsme znovu přihráli na další branku,“ zlobil se na svěřence Weintritt.

Vsetínští hokejisté si středečním triumfem upevnili druhou pozici, na třetí Prostějov stále mají desetibodový náskok. První místo zůstává už jen v oblasti velké teorie, na vedoucí Porubu ztrácí propastných 14 bodů.

Už v pátek čeká Valachy derby ve Zlíně.

Chance liga, 47. kolo:

Vsetín – Sokolov 6:2 (2:1, 3:1, 1:0)
Branky: 15. a 24. Dědek, 6. M. Kratochvil, 37. Rob, 39. Hrňa, 49. Klhůfek – 10. Vrdlovec, 26. Davídek. Rozhodčí: Wagner, Skopal – Vašíček, Komínek. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 2198.

Třebíč – Zlín 2:1 v prodloužení (0:0, 0:1, 1:0 – 1:0)
Branky: 49. Bittner, 63. Dočekal – 40. D. Kindl. Rozhodčí: Bejček, Micka – Polák, Teršíp. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 1113.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x