Berani potřetí v sezoně zdolali Přerov, Vsetín i přes prohru udržel vedoucí pozici

Fanoušci při zápase v Přerově uctili památku zesnulého trenéra Miloše Říhy staršího. Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN, VSETÍN – Hokejistům Zlína se proti Přerovu náramně daří. Berani zdolali regionálního rivala i potřetí v sezoně, tentokrát 4:3 po prodloužení a v Chance lize díky lepšímu skóre stále drží před pražskou Slavií postupové desáté místo. Sobotní bitvu v 65. minutě rozsekl hostující útočník Michal Gago.

„Samozřejmě jsem rád, že bereme vítězství a aspoň ten druhý bonusový bod, protože v Přerově se hraje velmi těžko, ale ty body měly být tři,“ má jasno zlínský trenér Miloš Říha mladší.

Zápas měl vyrovnaný průběh. Zubři šli do vedení v 8. minutě zásluhou využité přesilovky a trefy Jakuba Svobody.

Berani však ještě v první třetině srovnali stav, když se prosadil Honejsek. Svěřenci kouče Miloše Říhy šli zásluhou přesilovkového gólu Köhlera v úvodu druhé třetiny do vedení, ale Přerov brzy skóre vyrovnal.

Zlín ovšem ve 37. minutě podruhé strhl vedení na svou stranu, skóroval junior Heš. Hosté ale o náskok přišli v poslední minutě základní hrací doby při power play Zubřanů. Zápas do prodloužení posunul zblízka dorážející Pechanec.

V závěru nastavení se však štěstí přiklonilo na stranu Beranů, kteří berou bonusový bod.

„Byl to těžký a vyrovnaný zápas. Byly tam fáze, kdy jsme si plnili pokyny a hráli dobře. Ale byly tam taky fáze, kdy jsme hráli špatně, což bylo jednoznačně vidět. Dostali jsme se po dvou třetinách do vedení. Pak jsme přestáli počáteční tlak domácích a náš špatný vstup do třetí třetiny a z jednoho brejku jsme nastřelili spojnici. V oslabení jsme k nám soupeře nepustili, žádný závěrečný tlak se nekonal. Pak ale uděláme úplně nepochopitelnou chybu, kvůli které jsme přišli o bod,“ hodnotí duel Říha.

Hokejisté Vsetína vyšli v Litoměřicích střelecky i bodově naprázdno, i přes prohru 0:3 ale udrželi vedoucí pozici.

Na souboj s lídrem tabulky dorazila do litoměřické Kalich Areny rekordní návštěva sezony. Ta mohla sledovat otevření skóre v první třetině z hole Vebera. Utkání nabídlo ofenzivní hokej, který měl patřičný náboj. Valachy však zradila koncovka, když se ani jedna z jednačtyřiceti střel neujala. Litoměřice i potřetí slaví triumf nad týmem z Valašska.

„První třetinu jsme byli o krok zpátky. Druhou třetinu, když jsme začali hru vyrovnávat, jsme měli tři vyloučení a bohužel to ve třetí dvacetiminutovce pokračovalo. Seděli jsme víc na trestné lavici, což nás stálo spoustu sil a už jsme se do zápasu sami vlastními fauly nedostali,“ uvedl kouč Vsetína Jiří Weintritt.

Chance liga, 35. kolo –

HC ZUBR PŘEROV – PSG BERANI ZLÍN 3:4 PO PRODLOUŽENÍ (1:1, 1:2, 0:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 8. Jakub Svoboda (Chroboček, Březina), 25. Březina (Jakub Svoboda, Pechanec), 60. Pechanec (T. Doležal, Jakub Svoboda) – 14. Honejsek (P. Mrázek), 23. Köhler (P. Mrázek, Gazda), 37. L. Heš (D. Kindl, T. Pospíšil), 65. Gago. Rozhodčí: Jaroš, Mejzlík – Bezděk, Kučera. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. Diváci: 2 004. Střely na branku: 25:21.

Přerov: Postava – Krisl, R. Černý, Dluhoš, Chroboček, Gréš, Ševčík – Březina, Pechanec, Jakub Svoboda – T. Doležal, F. Dvořák, Okál – Goiš, Macuh, Jan Svoboda – Fencl, Indrák, Dobša. Trenéři: R. Svoboda, Dočkal.

Zlín: Honzík – Gazda, Talafa, Suhrada, M. Novotný, M. Zbořil, Husa, Riedl – P. Mrázek, Honejsek, P. Sedláček – L. Heš, D. Kindl, T. Pospíšil – Kubiš, Hejcman, J. Ondráček – Köhler, Gago, Zabloudil. Trenéři: M. Říha ml., Horák, Horčička.

HC STADION LITOMĚŘICE – VHK ROBE VSETÍN 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 15. Veber (Jícha), 52. Holý(Procházka, Jícha), 59. Válek. Rozhodčí: Zubzanda, Veselý – Maštalíř, Pěkný. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1710. Střely na branku: 36:41. Průběh utkání: 3:0.

Litoměřice: T. Král (Sklíba) – Veber, Jebavý, Hampl, Výtisk, J. Šedivý, Holý, Š. Němec – Válek, Kuťák, Koláček – Procházka, Kracík, P. Svoboda – Cikhart, Jícha, M. Vitouch – Jiruš, Pártl, Gajda.

Vsetín: Žukov (Sachr) – Smetana, Říha, O. Němec, Jenáček, Voženílek, Ondračka – Jenyš, Berzinš, Rob – Sihvonen, Klhůfek, Berger – Hořanský, Štefka, Š. Bláha – Klímek, Lichanec, Vítek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x