Berani potřetí za sebou hráli prodloužení, Vsetín po obratu uspěl v Kolíně 

Hokejisté Zlína doma prohráli s Přerovem 3:4 po prodloužení. Foto: Berani Zlín
ZLÍN, VSETÍN - Vyrovnaný zápas se strhujícím závěrem mohli diváci sledovat v Trinity Bank Aréně. Zlínští hokejisté ale slibně rozehraný zápas nedotáhli, o náskok přišli tři sekundy před koncem, a nakonec Přerovu podlehli 3:4 po prodloužení. Obrat završil David Březina.

„Chtěli jsme uspět, chtěli jsme tři body. Nešli jsme do vedení, museli jsme otáčet, což bylo velmi těžké, soupeř je urputný. Nakonec jsme to zvládli, ale bohužel jsme nedali ten pojišťovací gól na 3:1, šance na to byly. A ten závěr… Prostě bychom to měli uhrát. Spokojení nejsme, i když jsme z posledních devíti zápasů nebodovali jen jednou. Chtěli jsme uspět, tři body jsme si zasloužili,“ je přesvědčený trenér Zlína Miloš Říha. 

Výborný zápas korunovaný svým prvním zlínským gólem odehrál Mikko Salmio, premiérovou branku v sezoně zaznamenal i zkušený Tomáš Pospíšil.

Berani v derby prohrávali od 24. minuty, kdy se trefil Indrák. Domácí tým ale ještě v prostředním dějství stav otočil. V jeho polovině vyrovnal Pospíšil a v 36. minutě poslal Berany do vedení Fin Salmio. Další góly přinesl až dramatický závěr.

 V čase 58:01 v přesilovce vyrovnal Krisl. Za 40 sekund sice vrátil Zlínu náskok Süss, ale tři sekundy před koncem běžné hrací doby vynutil nastavení druhým gólem v utkání Indrák. Po 26 sekundách prodloužení dokonal obrat Březina.

Výhru naopak slaví rival ze Vsetína. Valaši uspěli v Kolíně, který po obratu zdolali 3:2. 

„My jsme do našeho prvního gólu ve druhé třetině byli horším týmem. Byli jsme všude o krok pozdě, soupeř byl aktivnější. My jsme za půlku utkání měli 5 nebo 6 střel na branku. Ten první gól nám pomohl. Poté jsme ve třetí třetině v 5. minutě stáhli hru na tři lajny, což nám ještě pomohlo k nějakým šancím, které jsme využili a odvážíme si tři body, i když pro nás bylo toto utkání velice náročné,“ hodnotil duel vsetínský kouč Jiří Weintritt.

Poprvé v základní části nastoupil za Vsetín útočník Miroslav Holec a do obrany se z marodky vrátil Markus Kojo.

V Kolíně padaly branky až v prostřední části. Jako první se radovali v 27. minutě domácí Kozlové, trefil se Chalupa. V polovině druhé třetiny vyrovnal dánský obránce Mads Larsen, který ve druhém utkání v soutěži poprvé skóroval. Kolínu vrátil vedení 59 sekund před druhou přestávkou Petr Moravec. Ve 44. minutě ale smazal ztrátu Jan Kern a v čase zařídil čtvrtou výhru Vsetína za sebou 46:35 Erik Hrňa.

Chance liga, 12. kolo:

Kolín – Vsetín 2:3 (0:0, 2:1, 0:2)

Branky: 27. M. Chalupa, 39. P. Moravec – 31. Larsen, 44. Kern, 47. Hrňa. Rozhodčí: Bejček, Micka – Beneš, Maňák. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 1252.

Zlín – Přerov 3:4 po prodloužení (0:0, 2:1, 1:2 – 0:1)

Branky: 30. T. Pospíšil, 36. Salmio, 59. Süss – 24. a 60. D. Indrák, 59. Krisl, 61. Březina. Rozhodčí: Šudoma, Mejzlík – Vašíček, Peluha. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváci: 3413.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x