Berani před vyprodanou arénou přestříleli Vsetín a ovládli valašské derby

Vsetínský brankář Žukov inkasoval v derby se Zlínem pět branek. Foto: Berani Zlín
ZLÍN - Povýšili státní svátek, V elektrizující atmosféře vyprodané Trinity Bank Arény nabídli vyprodanému stadionu mimořádný zážitek. Páteční derby hokejistů Zlína a Vsetína v Chance lize prostě bavilo, devítigólovou přestřelku nakonec ovládli domácí Berani, kteří pod vedením nového dočasného kouče Jana Srdínka zdolali krajského rivala 5:4 a oplatili mu prohru z prvního vzájemného utkání sezony.

„Byl to velice kvalitní zápas s výborným soupeřem,“ prohlásil Srdínko. 

„Diváci sledovali parádní vyrovnané utkání. Hodně se bruslilo, hrálo se do těla,“ pokýval hlavou lodivod hostujícího mančaftu Jiří Weintritt.

Valaši začali na ledě rivala slibně, když skóre otevřel kapitán Erik Hrňa. Berani ale do první sirény srovnali a ve druhé třetině skóre brankami Kindla otočili. 

Vsetínští ale dál dřeli. Na startu třetí třetiny dokonce v rozmezí šestnácti vteřin smazali dvoubrankové manko, soupeře výrazně přestříleli, ale rivalovi nakonec těsně podlehli. 

Premiérovou trefu mezi muži zaznamenal hostující dorostenec Adam Koláček, který byl vyhlášen nejlepším hráčem Vsetína v utkání.

„Za stavu 1:0 jsme měli několik pozic, kdy jsme měli odskočit do vyššího vedení a zápas by šel jinou cestou. Nicméně nepodařilo se to. V dalším průběhu utkání jsme měli dost šancí na to, abychom dali víc než čtyři góly. Bohužel produktivitu nás trápí delší dobu a vidím to jako hlavní příčinu prohry,“ prohlásil Weintritt. 

V dresu Zlína vyšel návrat obránci Jakubu Husovi (0+2), premiérový gól v sezoně si připsal Stanislav Sadovikov, jenž se mimochodem brankově prosazuje výhradně proti Vsetínu!

„Výborně jsme vstoupili do utkání, první třetina byla z naší strany snad nejlepší – měli jsme šance, hodně puků, dobrý pohyb. Bohužel jsme prohrávali, štěstíčko nám nepřálo,“ mrzelo Srdínka.

„Druhá třetina nebyla z naší strany ideální, byly tam drobné chybičky, Vsetín se dostával do příležitostí, Hufino to pochytal. Přesto jsme šli do vedení. Ve třetí se bojovalo o každý kus ledu, jsem rád, že se štěstí v závěru připojilo na naší stranu,“ oddechl si Srdínko.

Pro něj bylo páteční utkání hodně zvláštní. Bývalý obránce patří mezi vsetínské legendy, ještě v loňském derby stál na střídačce hostujících Valachů. 

Teď se však situace změnila. Srdínko je ve Zlíně, při své premiéře vedl Berany právě proti bývalému klubu. Fanoušci Vsetína si pro něj připravili vtipný transparent.

„Zachovali se velice korektně, za to jim děkuji. Jsem rád, že na mě nezapomněli, že to vzali, jak to je. Je to sport a naše práce,“ dodal Srdínko po úspěšném debutu.

Chance liga, 22. kolo 

BERANI ZLÍN – VHK ROBE VSETÍN 5:4 (1:1, 2:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 18. Kindl (Salonen), 31. Kindl (M. Novotný), 39. Sadovikov (Suhrada, Köhler), 44. Gago (Husa), 52. Novák (Süss, Husa) – 4. Hrňa (Dědek, Hořanský), 32. Š. Jenáček (Kern, Jandus), 45. A. Koláček (Š. Bláha), 46. Rob (Klhůfek). Rozhodčí: Petružálek, Mejzlík – Kokrment, Thuma. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 7000. Střely na branku: 29:40. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:4, 5:4.

Zlín: Huf (Kořének) – Salonen, Hrbas, Čáp, Husa, Suhrada, M. Novotný, Zbořil – Paukku, Kindl, Šlahař – Keränen, Werbik, M. Lang – Gago, Süss, Novák – P. Sedláček, Sadovikov, Köhler.

Vsetín: Žukov (Romančík) – Staněk, Ďurkáč, Š. Jenáček, Smetana, Kojo, Larsen, Ondračka – Klhůfek, Jonák, Rob – Hořanský, Dědek, Hrňa – Š. Bláha, Kern, Jandus – A. Koláček, Kratochvil, Kubiš.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x