Berani přišli v závěru o výhru, s Motorem padli v nájezdech

Hokejisté Zlína prohráli v Českých Budějovicích 2:3 po samostatných nájezdech. Foto: Motor České Budějovice
ZLÍN – Zlínským hokejistům v boji o extraligovou záchranu proklouzly mezi prsty další dva body. Berani sice v Českých Budějovicích chvíli před koncem vedli 2:1, ale o těsný náskok po šťastném nahození domácího obránce Šticha v 55. minutě přišli a nakonec v zápase 48. kola na ledě Motoru padli 2:3 po samostatných nájezdech. Ztráta na předposlední Kladno, které nečekaně uspělo v Hradci Králové, narostla už na patnáct bodů.

Zápas se mi hodnotí špatně. Byli jsme blízko třem bodům, které v naší situaci nutně potřebujeme. Bohužel nám tam spadl gól nahozený od modré čáry. Nevím, co k tomu říct. Ubránili jsme hodně oslabení, Motor má kvalitní hráče. Byla to nyní turbulentní doba, máme v týmu hodně změn. Pomalu si to začíná sedat a dnes se nemusíme za výkon vůbec stydět. Bohužel ale máme jen bod,“ povzdechl si zlínský trenér Luboš Jenáček.

Jeho tým bodoval potřetí za sebou, spokojený však rozhodně není. Moravané na jihu Čech dvakrát vedli. Skóre otevřel Zabusovs, jenž po chybě navrátilce Voženílka vymíchal Strmeně. Vyrovnání zařídil kanonýr Gulaš.

Berani si však ve druhé třetině vzali vedení zpět, po Honejskově přihrávce skóroval obránce Ferenc.

Zlíňané drželi vedení ještě v 55. minutě. Jihočechy zachránilo nahození svátečního střelce Šticha.

V prodloužení branka nepadla, rozhodnout musely oblíbené nájezdy. V nich byli šťastnější domácí. Vítěznou trefu si připsal Valský.

Byl to těžký zápas s kvalitním soupeřem, na kterém bylo vidět, že má nůž na krku a bojoval jako o život. Udělali jsme pár chyb a po celý zápas jsme museli dotahovat. Měli jsme i kliku, když jsme vyrovnali pět minut před koncem střelou, která měla oči. Podržel nás Honza Strmeň v brance, který zaslouží velkou pochvalu. V nájezdech se opět potvrdilo, že máme šikovné a kreativní hráče,“ uvedl kouč Motoru Jaroslav Modrý.

Zlínští hokejisté se v dalším utkání představí doma proti Vítkovicím. Na Zimním stadionu Luďka Čajky se hraje v pátek 4. února.

Hokejová extraliga, 48. kolo

HC Motor České Budějovice – PSG Berani Zlín 3:2 sn (1:1, 0:1, 1:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Gulaš (Šenkeřík, Pech), 55. Štich (M. Beránek, Percy), rozh. náj. Valský – 8. Zabusovs (Kubiš), 28. Ferenc (Honejsek, Mamčics) Rozhodčí: Pražák, Obadal – Lederer, Zíka. Vyloučení: 2:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1000. Střely na branku: 28 – 26. Zblokované střely: 15 – 7. Hity: 6 – 3. Vhazování: 44 – 26.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x