Berani proti Olomouci ukončili sérii porážek, slaví třetí letošní výhru

Zlínští hokejisté (modré dresy) porazili Olomouc 3:2. Foto: PSG Berani Zlín, David Peška
ZLÍN – Reprezentační přestávka jim prospěla. Zlínští hokejisté ukončili sérii porážek, po šesti nezdarech slaví třetí výhru v sezoně. Berani ve 24. kole extraligy zdolali Olomouc 3:2 a oživili naději na záchranu v nejvyšší soutěži. V tabulce ale zůstávají dál poslední, na předposlední Kladno ztrácejí deset bodů.

Zlíňané, za které poprvé nastoupil lotyšský reprezentant Patriks Zabusovs, rozhodli páteční duel třemi brankami v úvodních třiceti minutách.

Skóre v 8. minutě se štěstím otevřel Vopelka, zkraje druhé třetiny nezvládl manévr u mantinelu olomoucký obránce Groch a Zlín podruhé udeřil. Flynn si počkal na Sedláčka, jehož střelu Lukáš neudržel ve výstroji. Ve 25. minutě si domácí pomohli také přesilovkou. Gazdovo zakončení od modré čáry propadlo gólmanovi Hanáků přes lapačku a skončilo v brance.

Podali jsme nejlepší výkon v sezoně. Na naší hře nebyla pouze bojovnost, nasazení, obětavost a zblokované střely, ale i velmi dobré herní věci. Byla tam i hokejovost, která nám v předchozích zápasech scházela. Vytvářeli jsme si šance i střelecké možnosti a dali jsme více než pouze jeden gól. Náš výkon byl podpořený skvělým brankářem Liborem Kašíkem. Zápas jsme dotáhli úspěšně do konce, i když ze stavu 3:0 bylo ještě drama. Soupeř má značnou kvalitu, využil přesilovou hru. Naštěstí kluci zápas vybojovali až do závěrečné sirény,“ hodnotil duel trenér Zlína Luboš Jenáček.

Hosté dokázali ve třetí třetině snížit z 0:3 na 2:3, vyrovnat se jim ale nepodařilo a venku tak prohráli počtvrté v řadě.

Věděli jsme, že Zlín bude mít enormní nasazení, což se potvrdilo. Nedokázali jsme se s tím vyrovnat a před polovinou zápasu jsme prohrávali již 3:0. Poté už bylo těžké s nepříznivým vývojem zápasu něco udělat. Zlín bojoval celý zápas a vítězství si zasloužil. Bohužel jsme se soupeři nevyrovnali v nasazení,“ uvedl hostující trenér Jan Tomajko.

Zlín hraje další zápas až ve čtvrtek 25. listopadu doma s Třincem.

Hokejová extraliga, 24. kolo –

PSG Berani Zlín – HC Olomouc 3:2 (1:0, 2:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 8. Vopelka (R. Veselý, T. Hanousek), 21. P. Sedláček (Flynn), 25. Gazda (Mamčics, Honejsek) – 49. Ondrušek (J. Káňa), 56. J. Káňa. Rozhodčí: Šír, R. Svoboda – Ganger, Klouček. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 3638.

Zlín: Kašík – Gazda, Mamčics, O. Němec, Suhrada, T. Hanousek, Žižka, Ferenc – Flynn, P. Sedláček, Kubiš – A. Zbořil, Honejsek, Zabusovs – Okál, Hejcman, Karafiát – Vopelka, R. Veselý, Fryšara. Trenér: Jenáček.

Olomouc: Lukáš – Groch, Ondrušek, Škůrek, Rašner, Dujsík, Řezníček – V. Tomeček, Krejčí, J. Káňa – Kucsera, J. Knotek, Klimek – Olesz, Kolouch, Strapáč – Kunc, Navrátil, Bambula. Trenéři: Moták a Tomajko.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x