Berani v generálce podlehli Zvolenu, v elitní formaci nastoupil i Süss

Hokejisté Zlína (světle modré dresy) na závěr přípravy podlehli doma Zvolenu 3:4. Foto: Vojtěch Gargulák, Berani Zlín
ZLÍN – Hokejistům Zlína generálka na blížící se start Maxa ligy výsledkově nevyšla. Berani ve vyrovnaném utkání podlehli doma Zvolenu 3:4 a před prvním mistrovským utkání, které sehrají příští sobotu proti Slavii Praha, mají na čem pracovat.

Berani do generálky nastoupili v brance s Danielem Hufem a lehce pozměněnou elitní formací, v níž se vedle Holíka s Kratochvílem objevil Jan Süss. Poprvé po návratu z reprezentačního srazu hrál také Ukrajinec Sadovikov, který zaujal své tradiční místo na centru čtvrté formace po boku zkušených lídrů Sedláčka a Köhlera.

Vstup do utkání vyšel lépe slovenskému celku, který se už v páté minutě ujal vedení. O první branku se postaral Kyle Olson. Berani se tlačili za vyrovnáním, v zakončení však dlouho nebyli přesní. Sedlákova rána skončila na horní tyčce. Vzápětí proti brankáři Kantorovi neuspěl ani mazák Köhler.

Zvolen byl daleko efektivnější. Na 2:0 zvýšil hned po obránce Hecl. Moravané udeřili až v polovině zápasu. Prosadil se Sadovikov.

Rušný duel pokračoval dál. Hecl mířil do tyče, konstrukce branky na druhé straně zachránila hosty po střele Válka. Skóroval až zvolenský Senčák ve 37. minutě. Zlíňany ještě na konci prostřední části vrátil do hry Sedláček, jenž tečoval střelu Sadovikova.

Berani v závěrečné třetině zaveleli k mohutnému náporu. Kratochvíl ani Válek však své obrovské šance neproměnili. Naopak, v přesilovce opět odskočili hosté zásluhou tvrdé rány Robertsona od modré čáry. V 53. minutě početní výhodu využili i domácí, rychlou kombinaci zakončil střelou mezi betony Sedlák.

Moravané už na remízu nedosáhli, v posledním přípravném duelu tak doma padli 3:4.

Přípravný hokej –
RI OKNA Berani Zlín – HKM Zvolen 3:4 (0:1, 2:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 30. Sadovikov (Sedláček, Köhler), 39. Sedláček (Sadovikov, Čáp), 53. Sedlák (Holík) – 5. Olson, 21. Hecl (Sheehy), 37. Senčák (Kudrna), 49. Robertson (Kukuča, Bondra).

Berani Zlín: Huf (Pavelka) – Salonen, Suhrada, Čáp, Urbanec, Pohl, Riedl, Benda – Süss, Holík, Kratochvíl – Válek, Kverka, Šlahař – Sedlák, Gago, Paukku – Köhler, Sadovikov, Sedláček. Trenér: Jan Pardavý.

Zvolen: Kantor (Boľo) – Hain, Frídel, Robertson, Sládok (C), Kobolka, Beňo, Račko – Kudrna (A), Sheehy, Hecl – Kukuča, Olson, Bondra – Marcinek (A), Viedenský, Zuzin – Senčák, Jendek, Gron. Trenér: Martin Štrba.

--> --> --> --> -->