Berani v klíčové bitvě srazili Litoměřice a těší se na finále proti Vsetínu

Fanoušci Zlína se těší na třaskavé finále se sousedním Vsetínem. Foto: Berani Zlín
ZLÍN - Dokázali to! Hokejisté Zlína zvítězili v rozhodujícím sedmém utkání semifinále play off první ligy v Litoměřicích 4:0 a zopakují si loňský souboj o triumf ve valašském derby se Vsetínem. Obhájce vítězství v druhé nejvyšší soutěži v sérii se Stadionem třikrát prohrával, ale nakonec dokázal uspět. Finále začne v úterý na Lapači.

Baťovo město tak po Velikonocích bude žít zase hokejem. „Máme obrovskou radost, byla to nesmírně těžká série. Musím složit poklonu také soupeři, mladí kluci, nesmírně houževnatí. Nám to ukázalo cestu, jakým způsobem hrát, jak se na to připravit. Jsme za to nesmírně rádi,“ uvedl trenér Zlína Jan Srdínko.

Moravané se ujali vedení po 137 sekundách hry, kdy po přihrávce Ukrajince Sadovikova překonal brankáře Cichoně z pravého kruhu Fin Salonen. Stejný hráč pak zvýšil na 2:0 poté, co překvapil gólmana Litoměřic střelou ze středního pásma.

Ve 24. minutě se prosadil další Fin Mikko Salmio, který se dostal před Cichoně, jeho střelu domácí gólman vyrazil nad sebe a puk mu zapadl do branky.

Za 41 sekund po pasu Süsse završil zlínský triumf Šlahař. Gólman Huf díky 29 úspěšným zákrokům udržel podruhé za sebou a pošesté v sezoně čisté konto.

Berani se pokusí ve finálové sérii proti Vsetínu navázat na loňský triumf. Rival se do závěrečné fáze soutěže dostal už v úterý, kdy vyřadil Duklu Jihlava 4:1 na zápasy.

První duel se na Lapači hraje v úterý 2. dubna od 17.30.

Chance liga, 7. semifinále:

HC STADION LITOMĚŘICE – BERANI ZLÍN 0:4 (0:2, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Salonen (Sadovikov, Sedláček), 11. Salonen (Sadovikov), 24. Salmio (Paukku, 25. Šlahař (Süss, Werbik). Rozhodčí: Petružálek, Kika – Jindra, Malý. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 1750. Střely na branku: 29:38.

Litoměřice: Cichoň (Šatný) – Tůma, Jebavý, Krutil, Benda, Tomek, Husák, Černohorský – Costa, Jícha, Kordule – P. Svoboda, Kuťák, Ton – Sihvonen, Korkiakoski, Plos – Poppel, M. Vitouch, Cikhart.

Zlín: Huf (Kořének) – Salonen, Riedl, Čáp, Warg, Zbořil, M. Novotný, Suhrada – Paukku, Holík, Salmio – Süss, Werbik, Šlahař – Z. Sedlák, Kindl, Novák – Köhler, Sadovikov, P. Sedláček.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x