Berani v přípravě podlehli i Přerovu, Vsetín vyhrál ve Frýdku

Hokejisté Zlína (žluté dresy) na letním Zubr Cupu nestačili ani na prvoligový Přerov, kterému podlehli 1:2. Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN, VSETÍN – Po dvou výsledkově nepovedených duelech mají jasno. Hokejisté Zlína vítězství na ZUBR Cupu neobhájí, protože ve druhém utkání letního turnaje podlehli domácímu Přerovu 1:2 a po úterní prohře s Nitrou zůstávají bez bodu a v přípravě stále čekají na první výhru.

Jsme zklamaní, že jsme nevyhráli. Druhou třetinu jsme paradoxně prohráli 1:2, i když jsme byli silnější a měli spoustu příležitostí. Stejný stav vydržel až do konce, trápíme se v koncovce. Domácím musíme pogratulovat k tomu, že zaslouženě vyhráli turnaj,“ uvedl hlavní trenér PSG Berani Zlín Robert Svoboda.

Jeho tým se ujal vedení v polovině duelu, když se úspěšnou tečí prosadil Pavel Sedláček. Účastník Chance ligy ale v závěru druhé třetiny otočil výsledek dvěma góly ve svůj prospěch. U obou branek byl nejlepší hráč utkání Jakub Svoboda. Zkušený útočník nejprve ve 39. minutě srovnal na 1:1, aby následně připravil vítězný gól pro Jana Svobodu.


Pořádající Zubři vyhráli pátý ročník turnaje a navázali na vítězství z prvního ročníku v roce 2016. Zlín sehraje další přípravný zápas v úterý 24. srpna v Havířově.

Zatímco extraligoví Berani zatím neuspěli, vsetínští hokejisté po domácí výhře na samostatné nájezdy zdolali Frýdek-Místek i ve venkovní odvetě, kterou opanovali 3:2.

Valaši šli za triumfem od prvních minut, v průběhu zápasu vedli už 3:0, a domácí snížili až v závěru. Poprvé v prvoligové historii tak Vsetín odváží z haly Polárka výhru.

Museli jsme čelit poměrně vysoké marodce, nicméně kluci k tomu přistoupili výborně. Hrál se rychlý hokej, měli jsme výborný pohyb. Měli jsme i dost střeleckých příležitostí a zaslouženě jsme vedli. Pak jsme si to trošku zkomplikovali zbytečnými góly ve třetí třetině. Konec zápasu už jsme ubránili. Jsme za to rádi. Všechna utkání s Frýdkem-Místkem se vyznačují velkou bojovností a hraje se rychlý, útočný hokej, akce nahoru dolů. Myslím, že se hra musela líbit i divákům,“ prohlásil trenér Vsetína Jan Srdínko.

Další přípravný duel mají Stantienovi svěřenci na programu příští úterý v Trenčíně.

Přípravný hokej:

Zubr Přerov – PSG Berani Zlín 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 39. Jakub Svoboda (Seemann, Jan Svoboda), 40. Jan Svoboda (Jakub Svoboda) – 30. P. Sedláček (M. Novotný, Sebera). Rozhodčí: Dědek, Fiala – Gančarčík, Zedník. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 731. Střely na branku: 18:37. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Přerov: Petrásek – R. Černý, Hrabal, Kubeš, Hrdinka, Ševčík, Seemann, Gréč – Doležal, R. Pšurný, Süss – Jan Svoboda, M. Kratochvil, Jakub Svoboda – Kuchta, Dvořák, Matěj Svoboda – Dobša, Indrák, Fencl. Trenéři: Kočara, Grof, Sklenář.

Zlín: Kašík – Suhrada, O. Němec, Trška, Ferenc, M. Novotný, Gazda, Dluhoš – Mikúš, Fořt, Kubiš – Chludil, Fryšara, Šlahař – Okál, Hejcman, Luža – Sebera, P. Sedláček, Dobiáš. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík, Hrazdira.

HC Frýdek-Místek – VHK Robe Vsetín 2:3 (0:1, 0:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 54. Klimša (Szturc, Bartoš), 56. Krenželok (Čmiel, Blaško) – 4. Březina (Kucharczyk, Klímek), 22. Klímek (Jenáček Š., Půček), 34. Kucharczyk (Půček, Jenáček Š.) Rozhodčí: Cabák, Šutara – Hranoš, Veselý. Vyloučení: 5:4 navíc Macháček (FRM) a Jenáček Š. (VSE) 5+OK hrubost. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 23:32. Průběh utkání: 0:3, 2:3.

Frýdek-Místek: Foltán – Zbořil, Krenželok, Adámek J., Malík, Kareš, Marcinko – Szturc, Bartoš, Šedivý – Zabloudil, Matiaško, Macháček – Blaško, Čmiel, Klimša – Geidl.

Vsetín: Gába – Ondračka, Říha, Jenáček Š., Smetana, Vosátko, Hryciow – Berger, Vlach, Zeman – Půček, Kucharczyk, Klímek – Vítek, Březina, Hořanský – Apolenář, Majdan.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x