Berani v přípravě porazili Trenčín, Vsetín na Lapači podlehl Novým Zámkům

Hokejisté Zlína (modré dresy) přemohli doma Trenčín 5:1. Foto: Berani Zlín
ZLÍN, VSETÍN – Hokejisté Zlína si v letní přípravě připsali první domácí výhru po dvou letech. Berani si ve čtvrtek večer v Trinity Bank Aréně Luďka Čajky poradili se slovenským Trenčínem, tradičního rivala zdolali 5:1 a naladili se na další zápasy. Další výsledkový neúspěch v přípravě naopak zaznamenali Valaši, kteří na domácím ledě podlehli Novým Zámkům.

Berani do utkání s Trenčínem vstoupili výborně, po úvodním oťukávání se v sedmé minutě radovali z první branky. Rychlý protiútok zakončil nenápadnou střelou z levého kruhu Šlahař a překvapil hostujícího brankáře Melicherčíka. O tři minuty později bylo v Trinity Bank Aréně Luďka Čajky ještě veseleji. Do odraženého kotouče totiž na modré čáře bez přípravy praštil Salonen, jehož střela proplachtila přes klubko hráčů až do horního růžku trenčínské branky.

Ve 13. minutě zvýšil na 3:0 Kratochvíl, kterému asistoval Paukku. Ještě před koncem první dvacetiminutovky ale udeřila také Dukla. Po přihrávce Ahla se v přesilovce prosadil Green.
Popáté v zápase se síť rozvlnila až v závěrečné periodě. Tu Berani zahájili mohutným tlakem, který své ovoce přinesl už po třech minutách, kdy obránce Čáp tvrdou střelou zvýšil na 4:1. Převaha domácích pokračovala a v předposlední minutě vyústila v pátou branku. Brankáři Melicherčíkovi propadla za záda střela z ostrého úhlu, kterou svůj střelecký účet ve zlínském dresu otevřel další obránce Pohl.


Zatímco Berani ve čtvrtek slavili, Vsetín doma neuspěl. Valaši se poprvé v letošní přípravě představili na domácím stadionu a změřili síly se slovenskými Novými Zámky. Vsetín začal lépe a ujal se vedení, ale hosté dokázali skóre otočit. Přestože se Valaši snažili o vyrovnání, Nové Zámky si udržely těsné vítězství 4:3.

BERANI ZLÍN – HK DUKLA TRENČÍN 5:1 (3:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 8. Šlahař (Válek), 11. Salonen (Válek, Šlahař), 13. Kratochvíl (Paukku), 43. Čáp (Urbanec, Sadovikov), 59. Pohl (Gago, Riedl) – 17. Green (Ahl, Baláž)

Zlín: Pavelka (Huf) – Salonen, Suhrada, Urbanec, Čáp, Pohl, Riedl, Benda – Kratochvíl, Holík, Paukku – Šlahař, Kverka, Válek – Boudrias, Süss, Sedlák – Sedláček, Gago, Köhler – Sadovikov Trenér: Ján Párdavý

VHK ROBE VSETÍN – HC NOVÉ ZÁMKY 3:4 (1:0, 1:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 1. Prokeš (Šmerha), 25. Stříteský (Prokeš), 54. Jonák (Klhůfek, Rob) – 22. Linet (Ridzoň), 38. Lapšanský (Linet, Kowalczyk), 42. Lapšanský, 53. Petrik (Géci). Vyloučení: 3:6. Využití: 0.1. Diváci: 1568.

Vsetín: Lipiäinen – Zahradníček, Stříteský, Smetana, Jenáček, Staněk, Teper, Srdínko – Jonák, Klhůfek, Rob – Šmerha, Prokeš, Jandus – Koláček, Matějček, Brož – Bláha, Dědek, Hořanský.

--> --> --> --> -->