Berani v přípravě prohráli v Prostějově, Vsetín nestačil na Banskou Bystrici

Hokejisté Zlína prohráli v Prostějově 1:4. Foto: Berani Zlín
ZLÍN, VSETÍN - Třetí přípravný zápas před novou sezónou se zlínským ani vsetínským hokejistům výsledkově nevydařil. Berani podlehli Prostějovu 1:4, Valaši prohráli s Banskou Bystricí 0:3. Další přípravný zápas čeká oba týmy už zítra.

Berani si na ledě prostějovských Jestřábů sice vytvořili velké množství gólových šancí, v zakončení však nebyli přesní a nakonec na Hané padli 1:4. Čestný úspěch hostů zaznamenal Kverka.

Stejně jako před týdnem ve Zlíně i tentokrát následovaly samostatné nájezdy. V nich si opět lépe vedli zlínští, kteří díky brankám Gaga a Sadovikova uspěli alespoň v této dílčí disciplíně.

V úterý se nevedlo ani Vsetínu.Třetí přípravné utkání zavedlo Valachy na půdu slovenského extraligového celku Banské Bystrice. Trenéři Robe i do třetice zvolili hru na tři útočné formace, domácí nasadili čtyři útoky. Poprvé vsetínskou branku střežil Jan Lukáš, který v každé ze třetin jednou inkasoval, pokaždé se tak stalo při přesilové hře slovenského týmu. Valachům tentokrát nebylo přáno se střelecky prosadit.

Příprava Vsetína pokračuje ve čtvrtek, kdy se poprvé představí doma na Lapači proti dalšímu reprezentantovi slovenské nejvyšší soutěže Novým Zámkům. Berani vyzvou Trenčín.

LHK JESTŘÁBI PROSTĚJOV – BERANI ZLÍN 4:1 (2:0, 2:0, 0:1)

Branky a 6. Karabáček (Poledna), 16. Kindl, 24. Karabáček, 37. Korčák (Babka), 64. Kindl – 51. Kverka (Válek, Šlahař)

HC MONACOBET BANSKÁ BYSTRICA – VHK ROBE VSETÍN 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 17. Faith (Scarlett), 28. Adams (Voyer, Scarlett), 45. Scarlett (Voyer, Adams). Rozhodčí: Rojík, Štefik – Hanko, Staššák. Vyloučení: 5:7. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1056. 

--> --> --> --> -->