Berani v přípravě zvítězili ve Zvolenu, Vsetín udolal Tychy až po nájezdech

Hokejisté Zlína v přípravě porazili Zvolen 3:2. Foto: Berani Zlín
ZLÍN, VSETÍN – Hokejisté Zlína si v přípravě na novou sezonu připsali první výhru. Berani ve čtvrtek odčinili úvodní porážku s Prostějovem 2:3, aby stejným poměrem zdolali domácí Zvolen. Úspěšní byli i hokejisté Vsetína, kteří porazili GKS Tychy 4:3 po nájezdech.

Šanci mezi třemi tyčemi znovu dostal brankář Jaroslav Pavelka. Do zápasu už zasáhli Finové Salonen, Paukku, bývalý kapitán Beranů Köhler a Süss. Oproti utkání s Prostějovem naopak chyběli Zavřel, Urbanec, Čechmánek, Pilát a Šlahař.

I když Zlíňané na ledě loňského čtvrtfinalisty slovenské extraligy prohrávali, díky trefě kapitána Sedláčka a nováčkům Bendy s Válkem výsledek otočili.

Ve čtvrtek hráli také hokejisté Vsetína, kteří v kopřivnickém azylu vyzvali polského medailistu, celek GKS Tychy. Valaši opět do utkání nastoupili ve třech útočných formacích a během utkání si hned dvakrát vypracovali dvoubrankový náskok.

Polský soupeř ale neskládal zbraně a v závěru si vynutil prodloužení, aby nakonec o vítězi rozhodly až samostatné nájezdy, ve kterých slavili Valaši.

Tychy byly dalším atraktivním soupeřem ze zahraničí, jsme rádi, že jsme měli možnost tuto konfrontaci podstoupit. Myslím si, že to bylo velmi svižné utkání, ofenzivnější než se Zvolenem. I když jsme na konci obdrželi dva zbytečné góly, tak utkání hodnotíme pozitivně. Byl to o krůček lepší zápas než první, posouváme se dál. Každá výhra i v přípravě je fajn a snad i pro diváky to byl zajímavý zápas,“ uvedl trenér VHK Robe Luboš Rob.

HKM Zvolen – Berani Zlín 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Hudec, 48. Jendek (Gron) – 20. Sedláček (Talafa), 40. Benda (Sedlák), 47. Válek (Riedl).

VHK ROBE Vsetín – GKS Tychy 4:3 po nájezdech (1:0, 2:1, 0:2 – 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Klhůfek (Jonák, Rob), 30. Bláha (Dědek), 40. Rob (Klhůfek), rozh. nájezd Jandus – 36. Komorski (Lyszczarczyk), 58. Komorski (Lyszczarczyk), 59. Neljanko (Lehtonen). 

--> --> --> --> -->