Berani ve šlágru srazili Jihlavu v nájezdech, Vsetín ovládl i třetí zápas

Zlínští Berani oloupili Jihlavu o dva body. Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN, VSETÍN - Hokejisté Zlína porazili v šlágru 3. kola Chance ligy Jihlavu 3:2 po samostatných nájezdech. Zatímco loňský vítěz první ligy na letošní první výhru stále čeká, Berani si po triumfu v Šumperku připsali další body z venkovního kluziště. Rozhodující nájezd proměnil v osmé sérii Petr Mrázek.

Potvrdilo se, že Jihlava je v domácím prostředí velice silným soupeřem. Byl to pro nás těžký zápas se šťastným koncem. Vyšel nám úvod, měli jsme dobrý nástup, ale bohužel jsme pak nedisciplinovaností nabídli soupeři snad čtyři přesilovky po sobě. Tam se nám hra úplně rozbila. Ve druhé třetině jsme se hledali, museli jsme si v šatně něco říct. Za stavu 1:1 jsme cítili sílu domácích, ale věděli jsme i o své síle a chtěli jsme tady získat tři body. Za ten průběh jsou pro nás ale i dva body určitě ziskem,“ zhodnotil duel asistent trenéra Zlína Juraj Jurík.

Duel se odehrál v Jindřichově Hradci. Do ochozů Zimního stadionu Jana Marka zavítalo přes tisíc diváků. Natěšení fanoušci dostali přídavek v podobě prodloužení a nájezdů, v nichž rozhodl o bonusovém bodu pro Berany až v osmé sérii Petr Mrázek. Dukla tedy nezvládla ani třetí utkání v sezoně a coby loňský šampión zůstává na chvostu tabulky.

První třetina byla z naší strany hodně zakřiknutá, hlavně její začátek. Měli jsme velký respekt k soupeři, který si to sice hráčským složením i výkonem zasluhuje, ale na náš vkus to bylo až moc. Přesilovkami jsme se potom dostali do hry, ale bohužel nám zatím skřípe produktivita – jak v přesilových hrách, tak i ve vyložených gólových šancích. Myslím ale, že za výkon se nemusíme stydět. Musíme být trpěliví, dál poctivě pracovat a věřit, že se k nám štěstí zase otočí čelem a dáme nějaké góly. Protože pokud nedáme víc než jeden gól v základní hrací době, tak je hrozně těžké porazit jakéhokoli soupeře,“ prohlásil hlavní trenér Jihlavy Viktor Ujčík.

Zlín hraje v dalším kole v sobotu 24. září od 17:30 na domácím ledě derby s vedoucím Vsetínem, který zůstává i po třetím kole Chance ligy stoprocentní: po výhrách nad Šumperkem a Kolínem si poradil i s pardubickou rezervou.

Ve skvělé formě se ukazuje předsezonní posila Maxim Žukov, který při zmíněných třech startech dohromady inkasoval pouze čtyřikrát. Ofenzivu potom táhne Luboš Rob, jenž zářil i v duelu s Pardubicemi: podílel se na všech třech vsetínských brankách a celkově má už sedm bodů.

Chance liga, 3. kolo –

HC Dukla Jihlava – PSG Berani Zlín 1:2 sn (0:1, 1:0, 0:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 27. min Šik (Kowalczyk) – 3. J. Ondráček (T. Pospíšil), rozhodující nájezd P. Mrázek. Rozhodčí: Zubzanda, Valenta – Kotlík, Zídek. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:1. Diváci: 1 046. Střely na branku: 30:23. Zblokované střely: 11:6. Bloky: 6:10. Vhazování: 34:29. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Jihlava: Beran – A. Dvořák, Bilčík, Matějíček, Dundáček, Kowalczyk, M. Jáchim, F. Kočí – Harkabus, Skořepa, Čachotský – Šik, Miškář, P. Beránek – V. Brož, Juda, Cachnín – Pořízek, Seman, Handl. Trenéři: Ujčík, Nekvasil, Tománek.

Zlín: Huf – Gazda, M. Novotný, Bukač, M. Zbořil, Bartko, Husa – T. Pospíšil, D. Kindl, Köhler – Illéš, Claireaux, J. Ondráček – P. Mrázek, Honejsek, Kubiš – Gago, Hejcman, P. Sedláček. Trenéři: Rost. Vlach, Jurík, Horák, Horčička.

VHK ROBE VSETÍN – HC DYNAMO PARDUBICE B 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 18. Klímek (Ondračka, Rob), 39. Berger (Rob, Říha), 59. Rob (Žukov) – 21. Rákos (T. Urban, Půhoný). Rozhodčí: Hucl, Mejzlík – Dědek, Pěkný. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 2043. Střely na branku: 38:34. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

Vsetín: Žukov – O. Němec, Kajínek, Smetana, Ondračka, Hryciow, Říha, Voženílek – Jenyš, Lichanec, Hořanský – Klímek, Klhůfek, Rob – Jonák, Přikryl, Sihvonen – Berger, Berzinš, Š. Bláha. Trenér: Stantien

Pardubice B: Klouček – Zdráhal, Sýkora, Kaštánek, Nedbal, Drtina, Bučko, Oliva – Lichtag, Rákos, T. Urban – Půhoný, Koffer, Matýs – Turek, Herčík, Rouha – Rohlík, Pochobradský, T. Zeman. Trenér: Havíř.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x