Berani ve speciálních dresech podlehli Prostějovu, Vsetín padl se Zvolenem

Hokejisté Zlína podlehli na úvod přípravy Prostějovu 2:3. Foto: Berani Zlín
ZLÍN, VSETÍN – Hokejistům Zlína ani Vsetína první přípravný zápas výsledkově nevyšel. Berani pod vedením nového trenéra Jána Pardavého a ve speciálních retro dresech nestačili na Prostějov, prvoligovému rivalovi doma podlehli 2:3 po nájezdech. Neúspěch zaznamenali také hokejisté Vsetína, kteří prohráli se Zvolenem 3:5.

Jestřábi vyrovnaný úterní duel rozhodli sedmnáct sekund před koncem. Za Zlín skórovali Čáp a Kratochvíl.

Škoda prohry, v závěru jsme dostali zbytečnou branku. V době, kdy jsme vedli, jsme měli možnost odskočit a uklidnit se, ale nepodařilo se nám branku vstřelit. Potom už nebyl čas na vyrovnání. Ale vidím spoustu dobrých věcí za těch dva a půl týdne, co nyní trénujeme. Bylo tam nasazení od hráčů, byl tam pohyb, vidím, že přemýšlejí nad tím, co chceme hrát. Na druhou stranu máme z dneška hodně materiálu, co zlepšovat,“ uvedl po těsné prohře zlínský kouč Ján Pardavý.

Berani nastoupili v utkání ve speciálních dresech, kterými si připomněli sezonu 1959/60, kdy moravský klub slavil první postup do nejvyšší soutěže. V této sezoně hráli žluto-modří ve světlých odstínech žluté a modré barvy. Právě světle modrý odstín byl inspirací pro sadu dresů na přípravná utkání.

Chtěli jsme se inspirovat minulostí, ale nedělat retro dres nebo repliku. Zároveň jsme chtěli navázat na velmi úspěšnou sadu dresů z minulé sezony. Zvolili jsme tedy světle modrý odstín dresu, který se v rámci historie klubu občas objevoval, ať už na dresech v 60. letech nebo na helmách v 70. letech. Zkoušeli jsme i vzorek žlutého dresu, ale nevypadal tak dobře, takže jsme zvolili letní odstín modré barvy. Do sezony máme pochopitelně připravenou klasickou barevnou sadu s tmavě modrou a sytě žlutou,“ uvedl tradiční autor zlínských dresů Libor Kožík.

První přípravné střetnutí před novým ročníkem Maxa ligy odehráli také hokejisté Vsetína, kteří na zimním stadionu v Novém Jičíně podlehli Zvolenu 3:5. Oba trenéři nasadili do hry pouze tři útočné formace.

Zvolen se ujal během první dvacetiminutovky dvoubrankového vedení, které sice Vsetín dokázal na startu prostředního dějství smazat, ale stejně jako loni se z konečného výsledku radoval slovenský tým.


„Chtěli jsme utkání pojmout i kondičně, proto jsme hráli na tři pětky. Momentálně trénujeme v šesti pětkách, takže jsme kluky rozdělili. Byl to náročný zápas, Zvolen hrál velmi dobře a my jsme měli ve hře nedostatky hlavně v obraně. Od toho jsou ale přípravné zápasy, aby nám ukázaly, co je třeba do sezony zlepšit. Jde i o to, aby si hráči zvykali na sebe v nově složených formacích a postupně do sebe dostávali systém, kterým se pak budeme chtít prezentovat,“ uvedl trenér VHK Robe Luboš Rob.

BERANI ZLÍN – JESTŘÁBI PROSTĚJOV 2:3 PO NÁJEZDECH (1:0, 1:1, 0:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Čáp (Kverka, Šlahař), 34. Kratochvíl (Pohl, Čechmánek) – 29. Zdráhal (Babka), 42. Veselý (Honejsek), 60. Karabáček

Zlín: Pavelka (Huf) – Suhrada, Zavřel, Urbanec, Čáp, Pohl, Benda, Riedl, Talafa – Kratochvíl, Holík, Boudrias – Šlahař, Kverka, Válek – Čechmánek, Gago, Sedlák – Sedláček, Sadovikov, Pilát. Trenér: Ján Pardavý

VHK ROBE Vsetín – HKM Zvolen 3:5 (3:3, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Hrňa, 13. Matějček (Machala, Jenáček), 22. Machala (Matějček, Brož) – 5. Zuzin (Olson, Fecko), 9. Zuzin (Viedenský, Marcinek), 13. Marcinek (Zuzin, Viedenský), 25. Gron (Halbert, Beňo), 28. Gron (Macek). Rozhodčí: Rapák, Šico – Kučera, Jurčík. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1.

Vsetín: Pavlíček – Smetana, Jenáček, Staněk, Herman, Srdínko, Hryciow, Hamřík – Šmerha, Prokeš, Hrňa – Machala, Matějček, Brož – Jandus, Pospíšil, Vaňo.

--> --> --> --> -->