Berani vyměnili kapitána Fořta do Mladé Boleslavi za útočníky Zbořila a Flynna

Útočníci Jakub Zbořil a Oskar Flynn posílili zlínské Berany. Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN – Hokejový Zlín dál řeší výsledkovou a herní krizi. Po konci trenéra Svobody opouští Berany i kapitán Tomáš Fořt. Vedení klubu zkušeného útočníka vyměnilo do Mladé Boleslavi. Do Baťova města naopak na hostování do konce sezony přicházejí útočníci Adam Zbořil a Oskar Flynn.

„Rozhodlo hokejové hledisko, vzdát se Tomáše je pro nás velmi těžké, ale po nepovedeném startu do sezony získáme od neděle dva kvalitní hráče, což je přínos při našem úzkém kádru. Adam Zbořil hrál minulý rok v reprezentaci a ve Zlíně dostane prostor ukázat své schopnosti, od Oscara si slibujeme především rychlost a oživení útočné hry,“ uvedl sportovní manažer zlínských Beranů Martin Kotásek.  

Zbořil je odchovanec brněnské Komety. V dresu Mladé Boleslavi zažil dvě podařené sezony, kdy ve 106 zápasech získal celkem 54 bodů. Zkušenosti má především ze slovenské extraligy a druhé finské ligy, v minulé sezoně se dokonce dostal do české hokejové reprezentace.

Pro Oscara Flynna jde o první extraligovou zkušenost v jiném dresu než Mladé Boleslavi, kde zažil skvělou minulou sezony, když získal v padesáti utkáních celkem čtyřiadvacet bodů. Celkem za 154 utkání měl 45 bodů. Zajímavostí je, že v minulé sezoně byl vyhlášený nejšikovnějším hráčem TELH v rámci programu Hokejka.cz, rok předtím tuhle soutěž vyhrál Antonín Honejsek.

Berani jsou po devíti odehraných zápasech s pouhými pěti body na posledním místě. V neděli hrají na ledě Třince. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x