Berani vyměnili s Kometou útočníka. Do Zlína přichází Kanaďan Mallet, do Brna jde Zbořil

Kanadský hokejista Alexandre Mallet už trénuje ve Zlíně, kam dorazil z Komety Brno. Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN – Hokejový Zlín hlásí další změnu v kádru. Berani se s konkurenční Kometou Brno dohodli na výměně útočníků. Ve Zlíně bude do konce letošní sezony působit kanadský hokejista Alexandre Mallet, opačným směrem odchází Adam Zbořil, odchovanec brněnského klubu. Oba hráči nastoupí za nové kluby již v rámci úterního 28. extraligového kola.

Devětadvacetiletého Malleta čeká premiéra za Berany již v dnešním zápase proti Plzni.

Stále jsme nespokojeni se slabou produktivitou týmu. Neustále pracujeme na vylepšení a naskytla se nám možnost trejdu s Kometou útočníka Zbořila za Malleta, což dává v současné situaci smysl. Příchodem zkušeného kanadského forvarda si slibujeme výrazné zlepšení produktivity a přísun gólů. Navíc je velmi silný v osobních soubojích a v přesilových hrách. Jedná se o zkušeného hokejistu, který může nastoupit na pozici centra nebo na křídle. Věříme, že nám v naší současné situaci hodně pomůže k zisku bodů,“ uvedl sportovní manažer PSG Berani Zlín Martin Kotásek.

Zbořil po příchodu z Mladé Boleslavi odehrál za Berany celkem 16 zápasů s bilancí jednoho gólu a jedné asistence. „Adamovi děkujeme za odvedené služby a přejeme mu v další hokejové kariéře hodně sportovních úspěchů,“ řekl Kotásek.

Mallet se stane čtvrtým zahraničním hráčem v aktuálním kádru Beranů. Dres Zlína oblékají Lotyši Roberts Mamčics, Patriks Zabusovs a Rus Vladimir Michasjonok. Zaroveň se stane třetím Kanaďanem v Baťově městě.

Tím prvním byl vytáhlý obránce Alan Leggett, který odehrál ve Zlíně kompletní sezonu rok po sametové revoluci. Druhým vyslancem kolébky hokeje byl gólman Darrin Madeley, který na sklonku roku 1997 přišel do Zlína, ale kvůli zranění oka jeho angažmá předčasně skončilo.

Především doufám, že budeme bojovat a snažit se nebýt poslední! To je v tuto chvíli nejdůležitější! Nerad bych spadl se Zlínem do nižší soutěže, proto náš čeká ještě velký boj,“ tuší kanadský frovard.

Mallet se narodil 22. května 1992 v kanadském městečku Amqui ve východním Quebecu. V roce 2012 byl draftován týmem NHL Vancouver Canucks. Následující čtyři sezony hrál v nižších kanadských soutěžích. V American Hockey League (AHL) hrál za týmy Chicago Wolves, Utica Comets, dále v hokejové lize Spojených států ECHL působil v týmech Kalamazoo Wings a Stockton Thunder.  V létě 2016 se rozhodl změnit klima a zamířil do Evropy. V České republice začal hrát v Pardubicích, během sezony přešel do Komety Brno, kde pomohl k zisku mistrovského titulu.

V Brně působil následující dvě sezony a nejlépe se mu vedlo při obhajobě titulu v sezoně 2017/18, když patřil k oporám mužstva a připsal si celkem 35 bodů za 19 gólů a 16 asistencí. Od ročníku 2019/20 působil dvě sezony úspěšně ve Vítkovicích, letos v létě se vrátil zpátky do Brna. V letošním ročníku extraligy nastoupil za Kometu ve 25 zápasech a vybojoval 8 kanadských bodů za 6 gólů a 2 asistence.

Mallet během šesti sezon působení v české extralize odehrál 313 zápasů, ve kterých zaznamenal 119 kanadských bodů za 59 gólů a 60 asistencí. Další body snad přidá ve zlínském dresu. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x